Monika Földešiová Krimi

Prepad zlatníctva vo Zvolene! Polícia žiada o pomoc

Polícia vo Zvolene pátra po troch maskovaných páchateľoch, ktorí vo štvrtok 15.11. prepadli zlatníctvo. K lúpežnému prepadnutiu došlo krátko pred 17.00 hodinou na ulici M. R. Štefánika vo Zvolene.

Ilustračný obrázok k článku Prepad zlatníctva vo Zvolene! Polícia žiada o pomoc

Jeden z páchateľov zostal v predajni, kde z vitríny ukradol dve palety zlatých šperkov. Ďalší dvaja páchatelia vošli do zlatníckej dielne, kde jeden z nich na majiteľa predajne namieril krátku zbraň. Majiteľ sa nenechal zastrašiť a tiež vytiahol zbraň. Na útočníkov vystrelil niekoľko rán z legálne držanej zbrane,tí následne z predajne ušli. Krádežou šperkov mu spôsobili škodu odhadnutú na 12-tisíc eur.

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre zločin lúpeže, za ktorý hrozí trest odňatia slobody na 7 až 12 rokov. Dvaja páchatelia boli v tmavom oblečení, maskovaní kuklami a kapucňami, tretí mal oblečenú oranžovú mikinu. Na striebornom vozidle pravdepodobne AUDI, z miesta činu unikali po Štúrovej ulici smerom na sídlisko Západ.

„Stále po nich pátrame a zároveň žiadame občanov, ktorí sa v uvedenom čase nachádzali v okolí tejto predane, aby nám oznámili akékoľvek informácie, ktoré by nám pomohli objasniť tento prípad. V prípade, že by niekto z podozrivých na ktoromkoľvek mieste na Slovensku, vyhľadal so strelným poranením lekárske ošetrenie, prosíme okamžite kontaktovať políciu,“ informuje hovorkyňa KR PZ v Banskej Bystrici Mária Faltániová.

foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM