Stanislav Černák Rôzne

Prestížny úspech našich gymnazistov: Za tento vedecký projekt získali Jozef a Filip najvyššie ocenenie!

Žiaci zvolenského Gymnázia Ľudovíta Štúra Jozef Ondriga a Filip Čonka získali na celoštátnej súťaži s medzinárodnou účasťou najvyššie ocenenie za najlepší vedecký projekt dekana Prírodovedeckej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave.

Ilustračný obrázok k článku Prestížny úspech našich gymnazistov: Za tento vedecký projekt získali Jozef a Filip najvyššie ocenenie!
Zdroj: Dnes24.sk

V kategórii chémia súťažili v dňoch 14.-16. novembra na Festivale vedy a techniky AMAVET v Bratislave. Ich trojrozmerný model fulerénov vzbudil pozornosť nielen poroty, ale aj zahraničných účastníkov z Belgicka, Španielska a Ruska, pred ktorými obhájili svoju prácu v anglickom jazyku.

Zvolenskí gymnazisti uspeli v konkurencii 96 predvádzaných študentských prác. Túto školu na festivale reprezentovali aj ďalší študenti – Tomáš Laško a Richard Václav. Tí predviedli svoj fungujúci model „Teslov transformátor“.

O jeho odkúpenie prejavilo záujem Múzeum školstva a pedagogiky v Bratislave. Oba modely si môžu záujemcovia pozrieť 28. novembra počas Dňa otvorených dverí vo zvolenskom gymnáziu.

Foto: archív školy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM