Stanislav Černák Správy

Pri Hrone pribudli nové značky: Cyklisti, chodci aj korčuliari, toto sa vás týka

Vo Zvolene nainštalovali nové značky, ktoré slúžia pre lepšiu orientáciu chodcom a cyklistom, ktorí sa radi prechádzajú popri rieke Hron.

Ilustračný obrázok k článku Pri Hrone pribudli nové značky: Cyklisti, chodci aj korčuliari, toto sa vás týka
Zdroj: TASR

Značky boli osadené na základe iniciatívy Okresného dopravného inšpektorátu OR PZ Zvolen a mesta Zvolen. Značky nájdeme na chodníku na nábreží rieky Hron v úseku od mosta cez rieku Hron na ulicu Ľ. Štúra až po rekonštruovaný most „Hypernova“ v ulici J. Kollára.

„Ide o zvislé dopravné značky „Cestička pre vyznačených užívateľov“ so symbolmi chodcov a cyklistu. Uvedená dopravná značka prikazuje chodcom a cyklistom použiť takto označenú spoločnú cestičku. Cyklista pritom nesmie ohroziť chodca. Cestičku vyznačenú touto dopravnou značkou môže použiť aj osoba pohybujúca sa na kolieskových korčuliach, lyžiach alebo na obdobnom športovom vybavení, ak tým neobmedzí ani neohrozí vyznačených užívateľov, t.j. chodcov a cyklistov,“ píše sa vo vyhlásení Odboru výstavby, životného prostredia a dopravy mesta Zvolen.

Ako sa ďalej uvádza v tomto vyhlásení, tak iným účastníkom cestnej premávky je používanie takto vyznačenej cestičky zakázané.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM