Stanislav Černák Správy

Pri potulkách Poľanou buďte opatrní: Zvýšený pohyb medveďov sa týka aj okrajových mestských častí!

Oblasť Poľany je vyhľadávaným miestom mnohých turistov. V priebehu júna však môžete na potulkách krásnou krajinou stretnúť neželaného spoločníka. Avšak pozor, zvierací spoločník sa môže dostať až do okrajových mestských častí.

Ilustračný obrázok k článku Pri potulkách Poľanou buďte opatrní: Zvýšený pohyb medveďov sa týka aj okrajových mestských častí!
Zdroj: TASR

Správa CHKO-BR Poľana upozorňuje, že v priebehu júna 2015 môže byť zvýšený pohyb medveďov v okrajových častiach Poľany a je väčší predpoklad stretov obyvateľov s týmto zvieraťom aj v okrajových častiach mesta!

„Upozorňujeme preto na zvýšenú opatrnosť občanov pri pohybe v neprehľadnom lesnom teréne. Ľudia, ktorí chovajú dobytok alebo včelstvo, by mali vyvinúť opatrenia voči vznikom škôd medveďom a to ohradením majetku elektrickým oplotením,“ varovala Lucia Miňová zo Správy CHKO-BR Poľana vo Zvolene a pokračovala, „Kontajnery na odpad musia byť umiestnené tak, aby sa k nim medveď nemohol priblížiť, prípadne ich otvoriť. Organický odpad (zbytky uhynutých zvierat) nevyhadzovať a nezhromažďovať do okrajových častí sídiel. Majiteľom ovocných sadov odporúčame pravidelnú údržbu pozemku kosením a zbieraním popadaných plodov.“

Ak by ste spozorovali vo vašej blízkosti pohyb medveďov, nezabudnite to nahlásiť príslušnej radnici prípadne správe CHKO-BR Poľana.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM