Monika Földešiová Tlačové správy

Prichádza Týždeň vedy a techniky!

Od 5. do 11. novembra bude na Slovensku už deviaty ročník Týždňa vedy a techniky, zameraný na popularizáciu vedy a techniky v spoločnosti a prezentáciu vedcov a výsledkov ich práce.

Ilustračný obrázok k článku Prichádza Týždeň vedy a techniky!
Foto: Monika Földešiová

Týždeň ponúka bohatý program zložený z hlavných aj z množstva sprievodných akcií. Jedným z jeho hlavných podujatí bude V. odborná konferencia Quo vadis vzdelávanie k vede a technike na stredných školách, počas ktorej sa bude konať celoštátna súťažná prehliadka bádateľských projektov žiakov stredných škôl o cenu Scientia Pro Futuro 2012, usporiadaná s podporou Slovenských elektrární. Obe podujatia organizuje OZ Mladí vedci.

Zaujímavým sprievodným podujatím bude Festival vedy a techniky z dielne z OZ AMAVET, určený pre žiakov základných a stredných škôl. Bude sa konať od 8. do 10. novembra na pôde Prírodovedeckej fakulty Univerzity Komenského pod záštitou držiteľa Nobelovej ceny za fyziku prof. Douglasa D. Osheroffa. Počas festivalu prebehne vyhlásenie cien za najlepší žiacky vedecko-výskumný a technický projekt; Víťazi postúpia na prestížne medzinárodné vedecké súťaže. Na nákup leteniek im prispievajú Slovenské elektrárne.

Na záverečnom galavečeri Slovenské elektrárne, člen skupiny Enel, vyhlásia a odmenia laureátov piateho ročníka Ceny Aurela Stodolu. Autori troch najlepších bakalárskych, diplomových a dizertačných prác na tému energetiky si odnesú peňažné odmeny až do výšky 3 330 eur.

O atraktívne ceny môže súťažiť aj široká verejnosť, pre ktorú elektrárne pripravili on-line súťaž Megamozog vedy a techniky. Ak chceš vyhrať nový iPhone 5, poukážku na nákup elektroniky v hodnote 300 eur, či kupón 100 eur na nákup kníh v on-line kníhkupecte, začni súťažiť. Na kvalifikáciu do vyraďovacích súbojov máš čas do 7. novembra! Klikni na súťaž TU

Týždeň vedy a techniky usporadúvajú Ministerstvo školstva v spolupráci s Centrom vedecko-technických informácií SR a Národným centrom pre popularizáciu vedy a techniky v spoločnosti.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM