Stanislav Černák Správy

Prietrž mračien v okrese Zvolen: Počas silnej búrky padali stromy!

Večerné búrky a vytrvalý dážď dali poriadne zabrať hasičom v celom našom kraji. Najviac výjazdov mali vo Zvolene a v Banskej Bystrici.

Ilustračný obrázok k článku Prietrž mračien v okrese Zvolen: Počas silnej búrky padali stromy!
Zdroj: TASR

Hasiči mali za 24 hodín 19 výjazdov, najviac vo Zvolene a Banskej Bystrici. „V okrese Zvolen sme zasahovali v súvislosti s búrkami v prípade spadnutých stromov a odčerpávania vody,“ povedal krajský hovorca hasičov Erik Piater.

V Banskej Bystrici, hasiči odčerpávali vodu z pivníc a rodinných domov najmä na banskobystrickej Jakubskej ceste a tiež na Ulici THK. „Dovedna sme mali v krajskom meste päť výjazdov,“ doplnil Piater.

„Príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Banskobystrickom kraji zasahovali v pondelok od 06.00 h až do dnešného rána do 06.00 h v súvislosti s nepriaznivými poveternostnými podmienkami spolu 19–krát. Príslušníci Okresného riaditeľstva (OR) HaZZ v Banskej Bystrici mali šesť výjazdov, príslušníci OR HaZZ vo Zvolene – z hasičskej stanice vo Zvolene a v Detve osem,“ konštatoval Piater.

Dva zásahy majú za sebou aj hasiči zo Žiaru nad Hronom. Zasahovať museli aj na kúpalisku. Po jednom výjazde majú hasiči z Lučenca, Veľkého Krtíša a Revúcej. „Celkom zasahovalo 34 príslušníkov HaZZ a bolo nasadených 14 kusov hasičskej techniky,“ dodal hovorca hasičov.

Zdroj: Global 24/tasr

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM