Jakub Forgács Komunálne voľby

Prvá reakcia primátora Noska: Zabojuje o kreslo župana Banskobystrického kraja?

Hoci nás voľby čakajú až na jeseň, už teraz sa uvažuje o možných kandidátoch. Jedným z nich je aj banskobystrický primátor Ján Nosko.

Ilustračný obrázok k článku Prvá reakcia primátora Noska: Zabojuje o kreslo župana Banskobystrického kraja?
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Prednedávnom sme na našom portáli spustili prieskum, v ktorom sme verejnosti ponúkli 14 potenciálnych kandidátov na post župana Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK). Zapojilo sa do neho vyše 6 200 ľudí z celého kraja a priniesol vskutku zaujímavé výsledky.

Prekvapivý víťaz

Desiati kandidáti získali od 0,2% do 3,6% všetkých hlasov. Z možných uchádzačov však značne vyčnievali štyria. Na štvrtom mieste skončil Miroslav Suja (Republika) – 20,4 %, tretiu priečku obsadil Martin Pechovský (HLAS-SD) – 21,5 % a na druhom mieste skončil Ondrej Lunter (NEKA) – 22,3 %, ktorý značne predstihol svojho otca a aktuálneho župana Jána Luntera (iba 0,4%).

Prekvapil však celkový víťaz nášho prieskumu, ktorým sa s vyše štvrtinou všetkých hlasov (25,4%) stal súčasný banskobystrický primátor Ján Nosko (NEKA).

Oslovili sme preto priamo primátora Noska, aby sme získali jeho reakciu na to, či by pri takejto dôvere ľudí svoju kandidatúru na tento post zvažoval. Odpoveď sa dozviete na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM