Nicole Regecová Kultúra

Prvé zvolenské korzo zďaleka nepoteší iba mladých: Radoslav Kuric prezradil lákadlá!

Obľúbená akcia Zvolenčanov sa už nezadržateľne blíži. Hlavný moderátor podujatia Radoslav Kuric porozprával, na čo všetko, sa na prvom zvolenskom korze môžeme tešiť. Nebudú chýbať speváčka zo Slovensko hľadá Superstar ani známy raper spod Pustého hradu.

Ilustračný obrázok k článku Prvé zvolenské korzo zďaleka nepoteší iba mladých: Radoslav Kuric prezradil lákadlá!
Zdroj: Radoslav Kuric

Minulý rok sa započala staronová tradícia Nedeľného korza, ktorá bola kedysi samozrejmosťou. Počas štyroch júnových nediel ste si na námestí mohli užiť množstvo zábavy. Dokonca vystúpili aj celoslovensky známe mená. Napríklad herec Milo Kráľ, ktorý sa predviedol ako spevák spolu so svojou kapelou. Asi najväčší úspech však zožal Andrej Bičan so súťažou 5 proti 5, ktorú zimprovizoval priamo na hlavnom pódiu s osobnosťami Zvolena.

„Cieľom bolo ponúknuť ľuďom na nedeľné poobedie, možnosť vidieť zaujímavý a pestrý program. Takisto možnosť oživiť naše námestie aj pre najmenších návštevníkov,“ objasnil ideu podujatia Radoslav Kuric, ktorý bude korzá sprevádzať aj tento rok. Sám má pocit, že kultúra a celkový spoločenský život v meste stagnuje. Preto ho potešila ponuka vedenia mesta skúsiť nový typ akcie , a tak vzniklo Zvolenské korzo.

Ponuka programu tohtoročného korza je naozaj bohatá a podobne ako vlani, predvedú sa domáci aj mimozvolenskí umelci. „Po úspešnom prvom ročníku sme radi, že aj tento rok sa stretneme opäť. Snažili sme sa kreovať program tak, aby bol zaujímavý pre čo najširšie publikum,“ hovorí Kuric.

„Prvé korzo určite zaujme najmä mladších ľudí, pretože bude dynamické a je zložené z umelcov, ktorí vo svojom mladom veku majú za sebou bohaté skúsenosti a sľubne sa rozvíjajúcu umeleckú kariéru,“ pokračuje moderátor. Predstavia sa mená ako Natália Hatalová – speváčka známa zo súťaže Slovensko hľadá Superstar, zvolenský raper Marks či Tanečná škola Štefana Chleba.

Netradične vraj bude pôsobiť vystúpenie skvelého slovenského herca Dana Heribana: „Ukáže sa ako spevák a autor vlastných skladieb, hoci ho ľudia poznajú predovšetkým z televízie. Teraz ponúkne aj inú stránku svojho umeleckého pôsobenia. Určite to bude príjemné zakončenie prvého zvolenského korza.“

Okrem týchto najväčších lákadiel môžete čakať aj bohatý sprievodný program. Pre detičky bude už klasicky pripravená detská zóna, o ktorú sa postarajú Tri oriešky. Najmenší si budú môcť pozrieť dokonca hranú rozprávku Smiechtisko. Zapojiť sa môžete do súťaže o najlepší koláč, takzvaný Nedeľný Štúrovník. Pripravený bude aj retro fotokútik, jazdenie na koníkoch či diskusia v Obývačke vo Fun Zóne.

Plagát Nedeľného korza nájdete vo fotogalérii.

Čítajte tiež:

Čo prinesie prvý júnový týždeň do Zvolena? 10 tipov na relax a zábavu

Prvé FOTO z Dní mesta Zvolen: Námestie v centre ožilo, čo zabodovalo u Zvolenčanov?

Foto: ilustračné

Plagát Nedeľného korza 2016
1
Galéria
Zdroj: Mesto Zvolen
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM