Martina Jančiarová Kultúra

Prvý júlový víkend vo Zvolene: Poradíme vám 10 akcií na voľné dni

S príchodom júla sa začínajú aj letné prázdniny. Preto si dozaista každý potrebuje nájsť nejaký program. Už máte naplánované, čo budete počas voľných dní robiť?

Ilustračný obrázok k článku Prvý júlový víkend vo Zvolene: Poradíme vám 10 akcií na voľné dni
Foto: Oliver Kuklovský

VIVAT VAKÁCIE

1. júla 2016 od 16:00, Ihrisko 6. ZŠ Zlatý Potok

V piatok sa bude konať neformálne stretnutie Zlatopotočanov a poslancov za Zlatý Potok, Lukové, Zolnú a Bakovu jamu. Program bude naozaj pestrý. Vidieť budete môcť napríklad skupinu historického šermu Ricasso, sokoliarov, country skupinu Countryči a zlatým klincom programu budú Robo Kajzer a Peter Meluš v zábavnom programe. Pripravené je veľké množstvo akcií a predstavení, tak sa určite zastavte.

CITY GROOVE

1. júla 2016 o 21:00, City Cafe

Jeden zo skvelých spôsobov, ako privítať víkend, vám ponúka aj miestny cafe bar, City Cafe. V piatok organizujú party, kde vám bude hrať Dj I.Van Vesel.. Príďte si vychutnať skvelú zábavu na ich terasu.

LUSK V KORZO CAFE

1. júla 2016 o 21:00, Korzo Cafe

Ak si radšej vypočujete hudbu naživo ako z mixážneho pultu, potom v piatok určite nesmiete chýbať na koncerte zvolenskej kapely LUSK, ktorý sa bude konať v Korzo Cafe. Skupina hrá od pomalej až po rýchlu hudbu, takže sa vytancujete do sýtosti.

ČO MI KVETY NATÁRALI

2. júla 2016 o 15:00, Zvolenský zámok

Kvety sú krásne a vedia potešiť ľudské oko, no majú aj iný zmysel? Tak na túto otázku budú hľadať odpoveď v sobotu na zámku. Pripravený je program pre rodiny s deťmi. V prvej časti si deti vypočujú príbeh o klinčeku, v druhej si ukážu, že nie je klinček ako klinček. A dokonca si v tvorivom ateliéri vyrobia 3D kyticu z papiera. Tak neváhajte a príďte si užiť kvetín!

TURNAJ V MALOM FUTBALE O POHÁR MFK ZVOLEN 2016

2. júla 2016 od 8:00, umelá tráva v areáli MFK Zvolen

V sobotu sa v našom meste uskutoční 1. ročník Turnaja v malom futbale o pohár MFK Zvolen. Turnaja sa zúčastní 16 družstiev. Hrať sa bude na dvoch ihriskách, rozhodovať budú dvaja skúsení rozhodcovia a k dispozícií bude aj bufet. A samozrejme, ten najlepší získa putovný pohár.

BUĎ FIT NIE LEN IT

2. júla 2016 od 9:00, Baková jama

Zvolenská bežecká liga v sobotu organizuje už 3. ročník bežeckého podujatia pod názvom Buď fit nie len IT. Beh patrí do kategórie terénnych, odštartuje sa priamo na Bakovej jame a bežať sa bude v rôznych kategóriách. Program bude pripravený aj pre deti, takže sa nikto nudiť nebude. Určite neváhajte a príďte ukázať, že nie ste len IT!

WE LOVE HOUSE MUSIC

2. júla 2016, Ministry of fun

Zabaviť sa môžete ísť aj do známeho zvolenského klubu Ministry of fun na house-ovú party. Na parkete bude hrať DJ Mustee a DJ Anndy. Vytancujete sa do sýtosti!

RATCHET A CLANK: STRÁŽCOVIA GALAXIE

3. júla 2016 o 14:35, Europa Cinemas

Animovaná rozprávka vás prenesie na planétu Solana, ktorú chcú zničiť nebezpeční votrelci. Lišiak Ratchet a robot Clank ich chcú zastaviť, a preto musia svoje sily spojiť s týmom profesionálnych hrdinov, ktorí si hovoria Galaktickí Strážcovia. Dobrodružstvo posilní ich priateľstvo a objavia kus vlastnej identity.

NÓRSKE FJORDY (VÝSTAVA)

Každý pracovný deň od 8:00 do 16:00, Galéria na Tehelnej

Krásna príroda Nórska zaiste osloví mnohých dobrodruhov. V našom meste máme tento mesiac jedinečnú príležitosť sa do týchto končín preniesť prostredníctvom umenia. V Galérií na Tehelnej je výstava obrazov Nórskych fjordov. Zbierka diel je z rokov 1870– 1935 a vy si ju môžete obzrieť každý pracovný deň i sobotu.

VÝSTAVA STANISLAVA REMESELNÍKA

Počas celého leta, Krajská knižnica Ľudovíta Štúra

Výstava karikatúr a kresleného humoru Stanislava Remeselníka je sprístupnená od 2. mája a potrvá počas celého leta. Príďte sa zabaviť aj takýmto netradičným spôsobom.

Čítajte tiež:

Veľký deň známej obce pri Zvolene: Lákadlami nohejbalový turnaj aj folkloristi

VEĽKÝ PREHĽAD: Júlové odstávky elektriny v kocke. Komu vo Zvolene nepôjde prúd?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM