Správy

Rázny krok zvolenskej univerzity: Uchádzačov prijme ešte pred zmaturovaním

Technická univerzita (TU) vo Zvolene sa pre aktuálnu situáciu zapríčinenú novým koronavírusom rozhodla prijať svojich uchádzačov z radov stredoškolákov podmienečne ešte pred tým, ako zmaturujú.

Ilustračný obrázok k článku Rázny krok zvolenskej univerzity: Uchádzačov prijme ešte pred zmaturovaním
4
Galéria

Zvolenská univerzita stredoškolákom odľahčí od povinnosti splniť základnú podmienku prijatia, ktorou je úspešné absolvovanie strednej školy ukončenej maturitnou skúškou.

„Vedenie Technickej univerzity vo Zvolene sa rozhodlo svojim uchádzačom vyjsť Aby neboli pod veľkým tlakom a v obavách, ako situácia ovplyvní ich ďalšie štúdium, prijme ich ešte pred absolvovaním maturít,“ píše sa v správe univerzity.

„TU využije možnosť svojich uchádzačov prijať na štúdium podmienečne s tým, že maturitné vysvedčenie musia dodatočne predložiť najneskôr v deň zápisu na štúdium,“ uvádza TU.

Termíny, kedy je vypísané prijímacie konanie, má každá vysoká škola a ich fakulty zverejnené vo všeobecných informáciách o prijímacom konaní na aktuálny akademický rok.

Písomné maturitné skúšky stredoškolákov sa pre aktuálnu zložitú situáciu spôsobenú šírením nového koronavírusu, na základe rozhodnutia vlády SR, neuskutočnia. Ústne maturity by sa mali konať do dvoch týždňov od obnovenia výučby.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Technická univerzita vo Zvolene začala nový akademický rok 2019/2020
4
Galéria
Zdroj: TUZVO
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM