Jakub Forgács Správy

Rektor zvolenskej univerzity sa dočkal pocty. Bude opäť prezidentom rektorskej konferencie

Je rozhodnuté. Slovenská rektorská konferencia má na ďalšie dva roky staronového prezidenta. Je ním rektor Technickej univerzity vo Zvolene Rudolf Kropil. Čo si myslí o slovenských vysokých školách?

Ilustračný obrázok k článku Rektor zvolenskej univerzity sa dočkal pocty. Bude opäť prezidentom rektorskej konferencie
Zdroj: TASR

Členovia Slovenskej rektorskej konferencie (SRK) zvolili na svojom 76. riadnom zasadnutí, ktoré sa konalo v pondelok 30. mája prezídium, ktoré je výkonným orgánom SRK. Prezidentom SRK bude v nasledujúcich dvoch rokoch opätovne Rudolf Kropil, rektor Technickej univerzity vo Zvolene.

Viceprezidentmi budú Karol Mičieta, rektor Univerzity Komenského v Bratislave a Marek Šmid, rektor Trnavskej univerzity v Trnave. Menovaným začne plynúť druhé funkčné obdobie dňom 5. júna 2016.

Rudolf Kropil za priority pokračovania svojho mandátu na čele SRK považuje presadzovanie požiadavky na zvýšenie finančných zdrojov pre vysoké školy z verejných zdrojov, trvalé zvyšovanie kvality vysokoškolského vzdelávania a propagáciu slovenského vysokého školstva v národnom a medzinárodnom prostredí.

„Na Slovensku máme kvalitné vysoké školy, ktoré sú konkurencieschopné s krajinami V4. Našou nevýhodou je neporovnateľné finančné prostredie s vyspelými krajinami. Ako prezident SRK budem presadzovať zvyšovanie kvality vo vysokoškolskom vzdelávaní a vo vede. Pre realizáciu tohto zámeru je potrebná intenzívna komunikácia vo vnútri vysokoškolského prostredia, ako aj s verejnosťou,“ povedal Kropil.

V ďalšom programe rektori univerzít a vysokých škôl prerokovali dokument Zoznam konkrétnych úloh Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR na napĺňanie programového vyhlásenia vlády. SRK sa opätovne zaoberala aj otázkou financovania kontinuálneho prístupu k elektronickým informačným zdrojom aj postupom riešenia dlhodobých problémov súvisiacich s korekciami čerpania štrukturálnych fondov EÚ, uloženým vysokým školám.

Čítajte tiež:

Zvolenská cyklocestička je uzatvorená. Kedy ju budeme môcť znova využívať?

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM