Stanislav Černák Rôzne

Reportáž zo zvolenských susedských trhov: Za živec kúpite čerstvú zeleninu aj krásne jahody

Zvolenčania a samozrejme nielen oni môžu dnes navštíviť Susedské trhy, ktoré sa pod Pustým hradom konajú po prvý raz. Zavítali sme na ne aj my.

Ilustračný obrázok k článku Reportáž zo zvolenských susedských trhov: Za živec kúpite čerstvú zeleninu aj krásne jahody
Zdroj: Dnes24.sk

Susedské trhy prebiehajú počas piatku od 10:00 do 17:00 v pasáži Moletka oproti Valaške pri Námestí SNP. Návštevníci si môžu kúpiť čerstvé ovocie, zeleninu alebo bylinky. Avšak pozor, výhradne za doplnkovú menu – Zvolenský živec. Eurá si ľudia môžu zameniť za živec priamo na mieste.

„Takúto myšlienku vždy rada podporím. Čakala som tu viac stánkov, ale nakúpila som jahody i zeleninu. Na víkend prídu ku mne vnúčence, tak verím, že si na zdravých veciach pochutia,“ povedala pre náš portál dôchodkyňa Anna.

V čase našej poludňajšej návštevy ochotne vysvetľovali sympatické dievčence návštevníkom Susedských trhov všetko o lokálnej mene. Pred pasážou sa nachádzalo výmenné miesto a v pasáži samotnej niekoľko stánkov a stolíkov, kde ponúkali čerstvé ovocie a zeleninu zo slovenských fariem. Nechýbali na predaj ani rôzne bylinky. Svoje miesto na trhoch majú aj „Slatinkári“, ktorí propagujú svoju myšlienku s oživením parku Lanice.

„Nekupoval som nič, bol som tu zo zvedavosti, ale je to parádna myšlienka,“ povedal Róbert a s úsmevom dodal, „Poobede sa sem vrátim aj s rodinou a istotne podporíme túto myšlienku aj kúpou jahôd. Vyzerajú ozaj krásne.“

Susedské trhy vo Zvolene zachytené vo videu
2
Galéria
Vo Zvolene prebiehajú Susedské trhy
15
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM