Eva Viestová Iné športy

Zostrih volejbalu: Revúčanom nestačili sily na Zvolen

Do Revúcej pricestoval minuloročný účastník Slovenskej volejbalovej extraligy, družstvo Zvolena. Cieľom hráčov spod Pustého hradu boli víťazstvá a súperovi to chceli čo najviac sťažiť. Zvolenčania pricestoval v plnej zostave, protistrana sa musela boriť so zdravotnými problémami.

Ilustračný obrázok k článku Zostrih volejbalu: Revúčanom nestačili sily na Zvolen
Foto: Eva Viestová

S horúčkou nastúpil smečiar Milan Herich a so zápalom predkolenia Marek Majoroš. Revúčania bojovali a do polovice prvého setu videli diváci vyrovnaný volejbal. Za stavu 15:15 volejbalisti z Revúcej urobili niekoľko zbytočných a nevynútených chýb, čo využil súper a v tomto sete zvíťazil.

Druhý bol ešte vyrovnanejší a obidve družstvá sa ťahali o každú loptu. Tu sa ukazujú skúsenosti hráčov, ktorí majú za sebou sezóny odohraté v extralige. Revúčania set prehrali v koncovke a v treťom už nenašli dosť psychických síl na odpor.

Presne taký istý scenár mal aj druhý zápas a len v druhom sete, ktorý bol napínavý do stavu 23:23, ale do zápasu podľa Revúčanov nie dobrým spôsobom vstúpil rozhodca. „Odpískal niekoľko nepochopiteľných lôpt na oboch stranách. Bola to nepríjemná stránka zápasu, ktorá poznačila hru oboch družstiev. Nevyhováram sa na činnosť rozhodcu, pretože súper zo Zvolena bol jednoducho lepší, ale nemalo by dochádzať na úrovni 1. ligy k takýmto veciam,“ povedal za revúckych volejbalistov M. Kumi, športový riaditeľ AVK Magnezit Revúca.

AVK Magnezit Revúca : MVK Lokomotíva Zvolen 0:3 a 0:3 Zostava AVK Revúca : D. Belica, Ma. Herich, Mi. Herich, M. Karabínoš, M. Majoroš, A. Petráš, lib. J. Pavlák Str.: L. Mazúr , Ľ. Rusnák Tr.: I. Kozlík, as.tr.: M. Kumi

POZRITE SI NAŠE FOTO A VIDEO ZO ZÁPASU.

Volejbal Revúca Zvolen
1
Galéria
Volejbal Revúca Zvolen
36
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM