Marek Šebeňa Krimi

Riaditeľ KR PZ B.Bystrica o pravdepodobnom omyle páchateľov pri prepade sudcu

Polícia už má v rukách jedného z dvoch páchateľov, ktorí 2. novembra večer zamaskovaní prepadli v rodinnom dome v Slovenskej Ľupči sudcu Krajského súdu v Banskej Bystrici, jeho manželku a ich dcéru.

Páchatelia sa dostali do domu cez nimi rozbité okno na prízemí a od obetí žiadali trezor. Z miesta činu ušli bez lupu po tom, čo ich vyrušil sused prichádzajúci na aute. Prepadnutí, ktorých páchatelia zviazali, vyviazli bez zranení.
Vyšetrovateľ už zo spáchania zločinu lúpeže a zločinu porušovania domovej v spolupáchateľstve obvinil 33-ročného Mareka D. z Banskej Bystrici. Na obvinení ďalšieho polícia pracuje, má vytypovaných viacerých možných páchateľov.
„Obvinený pri výsluchu absolútne nespolupracoval. Odmietol vypovedať, takže motív tohto skutku nie je celkom istý. Ale domnievame sa, že ten skutok nebol namierený na sudcu krajského súdu, že bol namierený niekde inde a došlo v podstate k omylu. Ale, samozrejme, nič to nemení na situácii, že došlo k zločinu lúpeže a že to aj naďalej bude vyšetrovať Úrad justičnej a kriminálnej polície Krajského riaditeľstva,“ uviedol na dnešnej tlačovej besede riaditeľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Marián Slobodník.
Dodal, že obvinený Marek D. je vo výkone trestu. V čase od spáchania lúpeže do jeho terajšieho obvinenia bol totiž právoplatne odsúdený na päť rokov za iný trestný čin a sudca po vynesení rozsudku nariadil ihneď výkon trestu. Teraz mu hrozí ďalší trest na sedem až 12 rokov.
Sudca, ku ktorému sa páchatelia vlámali, pôsobil ako predseda senátu na trestnom oddelení Krajského súdu v Banskej Bystrici. Bol členom senátu, ktorý oslobodil Mikuláša Černáka spod obžaloby za únos a vraždu poľského podnikateľa Gregorza Szymaneka. Z krajského súdu prešiel sudca na bývalý Špeciálny súd v Pezinku. Odtiaľ sa neskôr vrátil späť na Krajský súd v Banskej Bystrici, kde pôsobí na jeho civilnom oddelení.

zdroj: TASR

Riaditeľ KR PZ B.Bystrica o pravdepodobnom omyle páchateľov pri prepade sudcu
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM