Stanislav Černák Správy

Rodičia sa môžu radovať: Do škôlky sa dostane viac detí, na budove urobili nadstavbu

Rodičia mali veľký záujem o umiestňovanie detí do materskej školy v Očovej. Samospráva sa rozhodla konať a zrealizovali nadstavbu pôvodnej budovy, čím sa kapacita zdvojnásobila.

Ilustračný obrázok k článku Rodičia sa môžu radovať: Do škôlky sa dostane viac detí, na budove urobili nadstavbu
Zdroj: TASR

Krátko pred ukončením prestavby je objekt materskej školy v Očovej. Samospráva sa rozhodla „zväčšiť“ budovu pre veľký záujem rodičov umiestniť tam svoje deti. „Za investíciou bol nielen zvýšený záujem zo strany rodičov, ale aj malá kapacita a nové školské predpisy, ktoré nám neumožňovali prijímať viac detí,“ povedala prednostka Obecného úradu v Očovej Janka Holíková.

Nadstavbou sa súčasná plocha 200 m2 zdvojnásobila. V škôlke mohlo byť doposiaľ 42 detí, kapacita sa dnes zvýšila na 96. „Už máme zapísaných viac ako 60 detí, ktoré po odovzdaní stavby a zariadení jednotlivých miestností budeme postupne prijímať,“ priblížila prednostka. Nový priestor navyše poskytne miesto nielen pre predškolákov, ale aj pre deti mladšie ako tri roky.

Nadstavba sa realizovala najmä počas školských prázdnin, od júla 2014. „V spodnej časti budovy ostali herne a jedáleň, do novej presťahujeme postieľky na spanie a vznikne tam tiež nová učebňa,“ pripomenula zástupkyňa obce.

Asi 2500-členná obec hradí rekonštrukciu z vlastných zdrojov. Zmluva s realizačnou firmou hovorí o sume 191 937 eur. Keďže škôlka zvýši počty detí a je v tesnej blízkosti cesty do Detvy, samospráva chce ešte kvôli bezpečnosti pri nej vybudovať aj parkoviská.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM