Stanislav Černák Hokej

Rozhodli až nájazdy: V nich ťahali Zvolenčania za kratší koniec

Aj v druhom zápase semifinálovej série videli diváci pod Pustým hradom dramatický súboj. Zvolenčania dokázali odvrátiť dvojgólový náskok hostí, no v nájazdoch neuspeli.

Ilustračný obrázok k článku Rozhodli až nájazdy: V nich ťahali Zvolenčania za kratší koniec
Zdroj: TASR

Hostia z Piešťan vstúpili do zápasu, inak ako včera. Boli živší, domácich nepúšťali do šancí. Zlepšenú hru aj zúročili, keď skóroval Nemec. Mimochodom, v tejto sezóne vyhrali havrani prvú tretinu na zvolenskom štadióne vôbec po prvýkrát. Z domácich sa šancí sa neujala v prvej tretine ani jedna.

Zvrat v treťom dejstve

Vyrovnanie prišli v druhom dejstve, postaral sa oň Škvaridlo. Hostia však odvedali o pár minút, keď svoj brejk v oslabení využil Haring. Hostia dokonca nastrelili ešte aj žrďku. Taktika Piešťanom vychádzala. Zvolenčania sa naopak, nie a nie presadiť.

V tretej tretine svoj náskok hostia dokonca zvýšili na dva góly, vďaka gólu Henricha Ručkaya, ktorý skóroval v 48. minúte. Našťastie sa domáci s týmto výsledkom nechceli zmieriť. Hneď minútu po inkasovanom góle Podkonického vyrazenú strelu dorazil Brabenec za chrbát hostujúceho gólmana a znížil tak narozdiel jedného gólu. V 55. minúte hráči HKM dokonca vyrovnali vďaka gólu Petra Zuzina. Zvolenčania tak napokon svoje sily zmobilizovali a rysoval sa obrat zápasu. Napokon však hvizd záverečnej sirény poslal zápas do predĺženia.

Predĺženie a nájazdy

V súboji týchto súperov sa v tejto sezóne muselo už piatykrát predlžovať, pričom toto bolo štvrté predĺženie práve na zvolenskom ľade. Hneď v úvode predĺženia mali obrovské príležitosti skórovať domáci hráči, no Tomek bol vždy proti. Na opačnej strane sa Šimko zapotil pri strele Henricha Ručkaya. V druhej polovici predĺženia zamrazil domácich divákov pohľad na ležiaceho Michala Chovana, ktorý musel po strete s jedným z hostí odísť v doprovode lekárov do kabíny. Dynamické predĺženie nakoniec rozhodnutie neprinieslo.

Na rad, tak prišli samostatné nájazdy. V nich vynikli opäť brankári, v prvých troch nájazdoch gól neinkasovali. Úspešnejší boli napokon hostia, ktorí rozhodli pomocou Tibora Melicháreka až v 6. sérii.

HKM Zvolen – ŠHK 37 Piešťany 3:4 sn (0:1, 1:1, 2:1, – 0:0, 0:1) Góly: 31. Škvaridlo, 49. Brabenec (Podkonický), 55. P. Zuzin (Podkonický, Čierny) – 17. Nemec (Melichárek, Saliji), 34. Haring (Škadra), 48. H. Ručkay, rozh. sam. nájazd Melichárek. Rozhodcovia Kubuš, D. Konc – J. Tvrdoň, Valach, vylúčení 3:3, presilovky 1:0, v oslabení 0:1, zmeny: 25. Čurilla za Ďalogu, 41. Ďaloga za Mahdalíka (všetci Zvolen), 3662 divákov. Stav série 1:1.

Semifinálová séria sa za stavu , teraz sťahuje do Piešťan, kde sú na programe ďalšie dva zápasy 26. a 27. marca (utorok a streda).

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM