Baculík Tomáš Iné športy

Rozhovor s koordinátorom klubu pre florbal Ing.Ihradským

N – Sport Zvolen

Čo vám prináša Florbal do života? Už ako štvorročný som behal s hokejkou a tá hokejka ku mne prirástla. Vždy som inklinoval ku športu a nechcel som dovoliť telu zlenivieť. Florbal bola dobrá možnosť ako sa udržať v kondícii a urobiť niečo pre svoje zdravie. Keby som si mal vybrať iný šport, tak jednoznačne by vyhral šport, kde sa hrá s hokejkou. Určite je to aj o dobrej partii , ktorá tomu dopomáha.

Je podľa vás tento šport bezpečný? Každý šport prináša svoje riziká a florbal nie je výnimkou. Určite nepatrí medzi veľmi nebezpečné športy, ale zraneniam počas tréningov a zápasov sa nevyhneme. Sú to klasické modriny, vyvrtnutý členok a niekedy aj menšia zlomenina, čo je bežné aj pri iných športoch. Počet zranení pri tomto športe, ktorý možno chápať ako bezkontaktný, určite ovplyvňuje kvalitná obuv a kvalitný športový povrch. Ak hráč chce podať čo najlepší výkon, tak bez kvalitnej športovej obuvi to nejde. Takisto bezpečnosť pri hre ovplyvňuje technika jednotlivca a v neposlednom rade pravidlá hry, ktoré jednotlivec musí dodržať. Týmito a im príbuznými faktormi vieme znížiť mieru nebezpečnosti tohto športu na minimum. V podstate si myslím, že je tento šport bezpečný.

Eva Priadková Ako je to u vás s prijímaním nových členov do klubu? Rozhodli sme v prvom rade osloviť mládež na základných školách vo Zvolene a pritiahnúť tak do nášho klubu potenciálnych budúcich florbalistov. Odozvy sú zatiaľ veľmi dobré. Mládež má záujem o tento druh športu. Privítame určite každého, kto má v sebe športového ducha. Je to na každom jednom či chce hrať. My nikoho do ničoho nenútime, je to dobrovoľné.

Čo je vašim cieľom? Naše ciele a zámery máme popísané aj na našej web stránke www.nsport.eu . Je to hlavne mládež na základných a stredných školách v širšom regióne Zvolen a Banská Bystrica, ktorú by sme chceli osloviť. V rámci florbalu na Slovensku vidíme, že práve v tomto regióne je dosť malá členská základňa a máme záujem to zmeniť. V kategórii mužov resp. zmiešaných družstiev chceme do praxe uviesť projekt Horehronskej ligy, ktorý pripravujeme už dlhšie. Nezabúdame aj na kategóriu takzvaných veteránov, kde budeme silne podporovať ich účasť na významných turnajoch na Slovensku a v Čechách.

K naplneniu týchto cieľov potrebujeme okrem iného zvýšiť počet kvalifikovaných trénerov a rozhodcov, samozrejme získať peňažné prostriedky na podporu činnosti nielen zo súkromného sektoru a v neposlednom rade sa zasadiť o vybudovanie multifunkčného športového zariadenia, zahrňujúceho aj florbal.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM