Marcel Mojžiš Krimi

Rozlúčka s Viktorom (†18): Kamaráti na pohrebe skolabovali!

Príšerná nehoda mladých ľudí, ktorá otriasla zrejme každým. Zrážka štyroch tínedžerov so stromom pri Vígľaši sa skončila tragicky. Celú hrôzu sa nepodarilo prežiť Viktorovi (†18) zo Zvolenskej Slatiny, priateľka nezodpovedného vodiča stále bojuje o ž

Jazda na aute skončila vo finiši víkendu pre štyroch tínedžerov najhoršie ako mohla! Neskúsený vodič Ivan (18) na rovnej ceste neďaleko dediny Vígľaš, podcenil svoje schopnosti a poriadne dupol na plyn. Škoda Felícia však zakrátko vo vysokej rýchlosti vybočila z cesty a vpálila do svahu a následne do stromu.

[blockquote]Z auta zostala iba kopa šrotu a doslova sa o strom obtočilo. Nehodu sa nepodarilo prežiť Viktorovi (†18) zo Zvolenskej Slatiny. Ten aj napriek úsiliu záchranárov a lekárov zomrel krátko po prevoze do nemocnice. Obeti nehody už v stredu poobede v dedine, kde býval, jeho najbližší dali posledné zbohom. Mnohí boli z toho, čo sa stalo ešte stále v šoku a nevedeli nájsť slov. Dvaja mladíci sa dokonca neudržali na nohách a skolabovali. Jedného z nich museli prísť kriesiť k domu smútku záchranári. Na poslednej rozlúčke sa zúčastnilo približne tristo ľudí. [/blockquote] Veľmi zle dopadlo aj mladé dievča, ktoré si s chlapcami sadlo do auta. Martina (18) bola pritom priateľka Ivana, ktorý Felíciu šoféroval. Kým on vyviazol z otrasnej nehody len s ľahšími zraneniami, Martina v týchto chvíľach bojuje v banskobystrickej Rooseveltovej nemocnici o život. Z miesta tragédie ju tam previezli vrtuľníkom a dievča má za sebou veľmi ťažkú operáciu. „Pacientka sa podrobila operácii a je v umelom spánku,“ uviedol pre portál cas.sk Oliver Petrík, primár z Detskej fakultnej nemocnice v Banskej Bystrici.

Osudná rýchlosť[/size][/co­lor]

Polícia už potvrdila, že za nehodou stojí chyba Ivana, ktorý mal vodičák len krátko. Aj napriek tomu mal šoférovať ako cestný pirát a rútiť sa cestou medzi Slatinskými Lazmi a Vígľašom veľkou rýchlosťou. „Osemnásťročný šofér neprispôsobil rýchlosť jazdy svojím schopnostiam, vlastnostiam vozidla, povahe vozovky a na suchom povrchu sa s vozidlom dostal do šmyku,“ opísala otrasné sekundy krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová. Mladík sa po nehode podrobil dychovej skúške. Výsledok bol negatívny. „Poverený príslušník začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia,“ dodala M. Faltániová.

[color=#ff0000]­[size=18]Viac o tragédii sa dozviete[link=http://www­.zvolen24.sk/clan­ky?extend.133307_ZA­BERY-HR%C3%94ZY:-Tragicka-zrazka-4-tinedzerov-pri-Viglasi!] TU![/link][/si­ze][/color]

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM