Marcel Mojžiš Kultúra

Rozpadávajúci sa kaštieľ v Banskej Bystrici: Uplatnil sa v horore!

Banskobystrický kaštieľ Radvanských zahviezdi v horore! Schátraná historická budova padla do oka filmárom, ktorí sa rozhodli práve tam nakrútiť mrazivý príbeh. Jednu z hlavných postáv si zahrala herecká kráska Gabriela Marcinková.

Kráska so svetovými skúsenosťami

Mladá a krásna herečka Gabriela Marcinková, ktorá sa presadila v zahraničných filmových produkciách (Move On, 360, Byzantium) po boku svetových hviezd ako Mads Mikkelsen, Jude Law a Anthony Hopkins, si zahrá jednu z hlavných postáv v novom slovenskom filme Attonitas. Okrem Gabriely Marcinkovej sa v snímke môžeme tešiť napríklad i na Petru Blesákovú, Petra Brajerčíka či Michala Jánoša

Hororový príbeh pripomínajúci honbu za paranormálnymi javmi však v sebe ukrýva oveľa šokujúcejšie zvraty, ako sme u podobných filmov zvyknutí. Dej sa takmer celý odohráva v reálnych hrôzostrašných priestoroch Radvanského kaštieľa uprostred sídliska Radvaň v Banskej Bystrici, v ktorom polícia nájde spálenú mŕtvolu.

Študentka Jana zbadá v okne kaštieľa tajomné tiene. Je presvedčená, že to súvisí s jej frajerom, ktorý zmizol bez stopy. Spolubývajúci jej chcú dokázať opak a rozhodnú sa odkryť tajomstvo starého kaštieľa. Záznamy ich kamier odhalia pravdu, ktorá má ďaleko fatálnejšie dôsledky, ako si vedeli predstaviť.

V kinách už čoskoro

Chátrajúci banskobystrický kaštieľ bol priamou inšpiráciou k napísaniu a realizovaniu debutového filmu scenáristu a režiséra Jaroslava Mottla, ktorý je autorom a producentom tridsiatky divadelných hier pre deti, mládež aj dospelých v Divadle Maska. Ešte ako študent VŠMU spolumoderoval v detskej relácii Od Kuka do Kuka a absolvoval rok štúdia na prestížnej Medzinárodnej škole pantomímy Marcela Marceaua v Paríži. Film Attonitas príde do slovenských kín už 28. februára.

Foto: Motte

Rozpadávajúci sa kaštieľ v Banskej Bystrici: Uplatnil sa v horore!
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM