Alžbeta Paulíková Samospráva

Rozpočet Zvolena je schválený: Toto je priorita, do ktorej pôjde najviac peňazí, vyčlenených je 404 000 €

Hoci s pripomienkami, ale podarilo sa. Zvolenskí poslanci rozhodli o tom, ako bude mesto hospodáriť budúci rok. Pozrite sa, do ktorej priority v našom meste pôjde najviac peňazí.

Ilustračný obrázok k článku Rozpočet Zvolena je schválený: Toto je priorita, do ktorej pôjde najviac peňazí, vyčlenených je 404 000 €
Zdroj: Dnes24.sk

Rokovanie mestského zastupiteľstva v bode o rozpočte mesta na roky 2016–2018 sa poriadne predĺžilo. Niektorí poslanci videli v návrhu viaceré nedostatky. Zákon roka však nakoniec poslanci schválili a mesto tak bude budúci rok hospodáriť s vyrovnaným rozpočtom.

Priorita, do ktorej pôjde najviac peňazí

V rámci rozpočtu má mesto viacero priorít. Medzi tie najhlavnejšie patri rekonštrukcia futbalového štadióna, ktorá bude spolu stáť viac ako milión eur. Mestské zastupiteľstvo schválilo na tento účel 404-tisíc eur. „Išlo o veľmi dôležité rozhodnutie, nakoľko projekt je už v realizačnej fáze a mal by byť ukončený v júni budúceho roku. Zvolenčania sa tak už dnes môžu tešiť na pekný nový letný športový areál,“ uviedol hovorca mesta Martin Svatuška.

Po dlhej diskusii a hlasovaní nasledoval aj potlesk. Primátorka Lenka Balkovičová sa po odsúhlasení návrhu rozpočtu všetkým poslancom poďakovala: „Napriek možno niektorým názorovým zmenám sa chcem všetkým poslancom poďakovať. Ja verím tomu, že si budeme viac rozumieť, keď si trošku lepšie vysvetlíme niektoré veci, ale ja sa klaniam pred vami a ďakujem.“

Vyrovnaný rozpočet

Ako sa uvádza v schválenom návrhu, bežné príjmy na rok 2016 sú na úrovni 26 138 228 eur zatiaľ čo bežné výdavky vykazujú sumu 24 241 851 eur. Čo sa týka kapitálových príjmov, tie sú na úrovni 436 460 eur a kapitálové výdavky 1 614 340 eur.

Prednosta mestského úradu Jozef Mikuš pripomenul, že rozpočet je kvalifikovaný odhad príjmov a výdavkov a viackrát do roka sa robí jeho aktualizácia. V rámci takejto aktualizácie poslanci žiadajú primátorku Zvolena Lenku Balkovičovú, aby hľadala možnosti finančných prostriedkov na rekonštrukciu dvoch častí ulice Tulská.

Môže vás zaujímať:

Vo Zvolene sa pripravuje zaujímavá novinka: Časové lístky pre cestujúcich MHD!

Termíny začatia výstavby ďalších úsekov južnej trasy sú už známe: Platí však jedno ale…

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM