Marcel Páleš Krimi

Rozruch v meste: Sklad dreva zachvátili plamene, rozsiahly požiar ohrozoval výrobnú halu!

Drevo a oheň majú k sebe vždy blízko. Cez víkendovú noc museli kvôli požiaru v sklade s drevom na Sládkovičovej ulici v Banskej Bystrici zasahovať hasiči. Mali problém najmä so silným zadymením.

Ilustračný obrázok k článku Rozruch v meste: Sklad dreva zachvátili plamene, rozsiahly požiar ohrozoval výrobnú halu!
Zdroj: Dnes24.sk

V sobotu krátko po polnoci bol na linku tiesňového volania ohlásený požiar na pozemku spoločnosti, ktorá sa zaoberá spracovaním dreva na Sládkovičovej ulici v Banskej Bystrici. Na miesto udalosti hasiči vyslali osem svojich príslušníkov s technikou. Tí po príchode zistili, že horí sklad dreva umiestnený pod prístreškom. Nakoľko sa jednalo o rozsiahly požiar ohrozujúci výrobnú halu, bola na miesto udalosti vyslaná aj ďalšia cisterna s troma príslušníkmi hasičského zboru.

„Kvôli silnému zadymeniu museli príslušníci HaZZ zasahovať v autonómnych dýchacích prístrojoch. Po lokalizácii požiaru v spolupráci so zamestnancami spoločnosti bolo horiace drevo postupne vyvážané so skladu na voľnú plochu kde boli horiace časti uhasené,“ uviedol hovorca za Krajské riaditeľstvo HaZZ v Banskej Bystrici Erik Piater.

Požiar podľa Piatera poškodil okrem uskladneného dreva aj prístrešok, nakladač a čiastočne aj osobné motorové vozidlo značky VW Phaeton. Na likvidáciu požiaru bolo celkovo nasadených dvanásť príslušníkov HaZZ a štyri kusy hasičskej techniky. Následkom požiaru vznikla spoločnosti priama materiálna škoda predbežne vyčíslená na 90 000 €. Príčiny vzniku požiaru sú v štádiu zisťovania.

Foto: HaZZ Banská Bystrica

Požiar v sklade s drevom na Sládkovičovej
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM