Jakub Forgács Krimi

Rušná naháňačka na ceste: Muž sa zmocnil auta a unikal pred policajtmi, skončilo to haváriou!

Naháňačka ako z akčného filmu na našich cestách! Vodič podľa slov mužov zákona nereagoval na výzvy polície a zastavila ho až búračka.

Ilustračný obrázok k článku Rušná naháňačka na ceste: Muž sa zmocnil auta a unikal pred policajtmi, skončilo to haváriou!
Zdroj: TASR

Policajti obvinili z prečinu neoprávneného používania cudzieho vozidla mladého muža (33) z Domaník. „V nedeľu o 18:55 v obci Domaníky sa zmocnil odstaveného osobného motorového vozidla Fiat Doblo. Otvoril si neuzamknuté dvere, vošiel do vozidla, kde našiel kľúče a následne vozidlo naštartoval,“ povedala krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Naháňačka

„Vozidlom prehol hliníkovú nadstavbu na rampe a smeroval cez obec Hontianske Nemce do Krupiny, kde za obcou Devičie ho spozorovala prichádzajúca policajná hliadka. Na výzvy, aby odstavil vozidlo na krajnici nereagoval, pokračoval v jazde, nerešpektoval prenosné svetelné dopravné značenie a svojou jazdou ohrozoval ostatných účastníkov cestnej premávky až do mesta Krupina, kde havaroval,“ pokračovala hovorkyňa.

Podľa ďalších slov hovorkyne, týmto konaním vlastníkovi vozidla z Domaník vznikla škoda 2 500 eur a za tento prečin hrozí trest odňatia slobody až na dva roky.

Nabúral

„Dopravnú nehodu, ktorú zavinil, objasňuje polícia vo Zvolene. K nehode došlo v nedeľu v čase o 19:05 na ceste I/66 v križovatke s ulicou Majerský rad a ulicou 29. augusta,“ uviedla ďalej Faltániová.

„Vodič ukradnutého vozidla Fiat Doblo, jazdiaci v smere jazdy od Hontianskych Nemiec na Zvolen, počas toho ako unikal pred policajnou hliadkou, ktorá ho prenasledovala so zapnutým výstražným zvukovým zariadením, po tom ako uvedené vozidlo neoprávnene používal, začal predchádzať na mieste kde je to zakázané, pred ním jazdiace vozidlá, pričom ohrozil vodičov oproti idúcich vozidiel,“ spomenula hovorkyňa.

„V snahe vyhnúť sa čelnej zrážke, začal prudko brzdiť, strhol volantom doprava, naspäť do svojho jazdného pruhu, kde predným pravým kolesom narazil do obrubníka, odkiaľ bol odhodený doľava, kde predným ľavým rohom narazil do zadnej časti pred ním idúceho vozidla Audi, ktoré viedol vodič (53) z Krupiny a následne predným pravým rohom narazil do predného ľavého rohu vozidla Škoda Fabia,“ pokračovala Faltániová s tým, že škodovku viedol vodič (31) z Pliešoviec, ktorý stál na hranici križovatky v smere od ulice Majerský rad.

Alkohol podľa jej slov u vodičov zistený nebol, vodičovi vozidla Fiat Doblo pri dychovej skúške namerali 0,14 miligramu alkoholu, čo je 0,29 promile. „Škoda na vozidlách je odhadnutá na 5 500 eur,“ dodala.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM