Jakub Forgács Správy

Rýchlostná cesta Zvolen - Pstruša sa dočká eurofondov. Osemkilometrový úsek majú dokončiť už tento rok!

Motoristi, zbystrite pozornosť. Na druhú fázu výstavby úseku rýchlostnej cesty R2 Zvolen, východ – Pstruša boli zazmluvnené milióny eur z eurofondov. Pozrite, akej sumy sa dočká!

Ilustračný obrázok k článku Rýchlostná cesta Zvolen - Pstruša sa dočká eurofondov. Osemkilometrový úsek majú dokončiť už tento rok!
Zdroj: Dnes24.sk

Diaľničný úsek s tunelom Ovčiarsko má už zabezpečené financovanie cez eurofondy. Minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Roman Brecely (nominant #Siete) rozhodol o poskytnutí nenávratného finančného príspevku na druhú fázu projektu D1 Hričovské Podhradie – Lietavská Lúčka.

Čo však najviac poteší Zvolenčanov, zazmluvnené je aj dokončenie rýchlostnej cesty R2 Zvolen, východ – Pstruša. Podpisom týchto zmlúv sa uvoľnilo čerpanie viac ako 324 miliónov eur z Operačného programu Integrovaná infraštruktúra, informovalo dnes ministerstvo dopravy.

„Ako prvým z krajín V4 sa nám podarilo získať súhlasné stanovisko Európskej komisie ku všetkým veľkým projektom v Operačnom programe Doprava. Dnes už plynulo pokračujeme v čerpaní eurofondov z nového Operačného programu Integrovaná infraštruktúra. Je to znakom aktívnej práce u nás na ministerstve, ako aj na strane prijímateľov,“ zhodnotil Brecely.

Dokončenie rýchlostnej cesty R2 Zvolen, východ – Pstruša je národným projektom a nepodlieha ďalším schvaľovacím procedúram. Na druhú fázu výstavby úseku rýchlostnej cesty R2 Zvolen, východ – Pstruša bolo zazmluvnených 44,1 milióna eur, z Európskeho fondu regionálneho rozvoja pôjde 37,9 milióna eur. Osemkilometrový úsek novej cesty má byť hotový už tento rok a spolu s úsekom Pstruša – Kriváň zrýchli cestovanie južnou trasou smerom na Košice. Celková zmluvná cena je 82 miliónov eur bez DPH.

Čítajte tiež:

Zvolenský okres prichádza o obyvateľov. V kraji však máme potešujúce prvenstvo

Sobáše verzus rozvody vo Zvolenskom okrese: Vedieme najnižšou rozvodovosťou v kraji!

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM