Nicole Regecová Kultúra

S novým mesiacom nuda vo Zvolene nehrozí. Prehľad TOP 10 májových podujatí

Nový mesiac klope na dvere. Áno, je to tak. Ani sme sa nenazdali a prichádza máj. Zažiť sa počas neho dajú aj všakovaké zaujímavé akcie. Vo Zvolene sa chystajú podujatia, ktoré by rozhodne nemali ujsť pozornosti Zvolenčanov. Vybrali sme rovnú desiatku z nich.

Ilustračný obrázok k článku S novým mesiacom nuda vo Zvolene nehrozí. Prehľad TOP 10 májových podujatí
Foto: Oliver Kuklovský

Deň otvorených dverí v DJGT

1. mája 2016 o 10:00, Divadlo Jozefa Gregora Tajovského

V prvomájovú nedeľu sa uskutoční už trinásty ročník Dňa otvorených dverí zvolenského divadla. Na svoje si prídu malí aj veľkí, ktorí budú môcť nazrieť do zákulisia divadelného sveta. Bude možnosť, pozrieť sa do kostýmového skladu, maskérne či hereckej šatne.

Pán a paní Morganovci (Manželstvo je)

5. mája o 18:30, Stará radnica

Hneď na začiatku mája nás čaká premiéra hry zvolenského Divadla Zelienka. Ako už názov prezrádza, predstavenie bude komédiou z prostredia manželstva. Tešiť sa v nej môžete aj na detektívnu zápletku. Dramaturgie sa ujal mladý Zvolenčan Daniel Detto a pod réžiou je podpísaná Petra Kovalčíková.

Noc strachu a smiechu

6. mája o 19:00, Zvolenský zámok

Skupina historického šermu Ricasso, v spolupráci so skupinou historických scén Tormen a Divadlom na vysokej nohe, pripravili ďalší ročník Noci Strachu a Smiechu. Tentokrát v plesovom duchu, pod holým nebom na Zvolenskom zámku.

Punishers Zvolen vs Trickster Bratislava

7. mája o 10:00, ihrisko Technickej Akadémia na ulici J.Švermu 1

Svoje miesto v slovenskom športe si pomaly, ale isto, vybojoval už aj lakrosisti. Preto si nenechajte ujsť tretie kolo Slovenskej lakrosovej ligy a príďte podporiť náš domáci tím Punishers Zvolen. Hrať totiž bude s veľmi ťažkým súperom, neporazeným majstrom Slovenska, Bratislavou Tricksters.

Citron – Rebelie rebelů Tour 2016

9. mája o 19:00, Dom kultúry ŽSR

Po 26 rokoch opäť na Slovensku s originálnym hlasom albumu Radedast Láďom Křížkom a Tanjou. Vypočuť si budete môcť legendárny album naživo, staré hity, nové skladby, všetky duety a Tanjine sólové skladby. Křížek ako najlepší československý metálový spevák a Citron prináša dvojhodinovú vizuálnu a hudobnú show s obrazovkami a špeciálnymi svetlami.

Maratón ženskej duše 2

14. mája o 10:00, Občianske centrum OKO Západ

Celodenné podujatie v komunitnom centre na sídlisku Západ bude naozaj preplnené všelijakými činnosťami. Najväčším lákadlom je diskusia so speváčkou Tinou či koncert zvolenskej kapely L.U.S.K. Tešiť sa môžete na množstvo workshopov – správne držanie tela ako tajomstvo plochého brucha, workshop s rodinnými konšteláciami, filozofia „happy&healthy“ či špirála vlastnej prosperity. Bohatý bude aj sprievodný program, môžete skúsiť nové líčenie, japonskú manikúru či ochutnať raw koláčiky a mnoho ďalšieho…

Literárne soirée II

17. mája o 18:30, Kafé Džezva

Literárne soirée je umelecký večer, na ktorom sa podieľa ktokoľvek, kto píše, hrá alebo komponuje a má záujem zapojiť sa. Hlavnou zložkou sú krátke literárne texty interpretované hercami, ktoré sú doplnené hudobnými a moderátorskými vstupmi.

Slobodná Európa tour 2016

21. mája o 20:00, Dom Kultúry ŽSR

Skupina Slobodná Európa vyráža na celoročné koncertné turné, ktoré je venované jej zosnulému bubeníkovi Ďurovi Černému. Nenechajte si ujsť koncert tejto slovenskej punk rockovej skupiny – bude to drsné.

Mafiánske historky

25. mája o 20:00, Dom kultúry Podborová

Divadelná komédia Mafiánske historky vznikla začiatkom tohto tisícročia a postupne obletela celé Slovensko. Spolu 250 repríz v najrôznejších kútoch Slovenska radia tento divadelný projekt medzi najúspešnejšie. Účinkujú: Peter Batthyány, Peter Sklár, Martin Vanek a Igor Adamec.

Temné Kecy

30. mája o 19:30, Dom kultúry ŽSR

Najdrsnejšia Stand up comedy show na Slovensku – Temné Kecy opäť útočia! Vyzbrojení dávkou humoru mieria do Zvolena, kde ich dychvyrážajúce vystúpenie môžeš zažiť v Dome Kultúry ŽSR. V silnej zostave sa vám predstavia spíkri – Ivo Ladižinský, Jerry Veľmajster Szabo, Fučo Mariňák Rybička a Kúzelník Talostan.

Čítajte tiež:

Zvolenské študentky o nápade, ktorý sa stal tradíciou: Prečo sme sa pustili do netradičných piknikov?

Zvolen spečatí zisk lesníckeho titulu krásnym gestom. Po meste vysadia stromčeky

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM