Jana Mlynarova Rôzne

SAD Zvolen nasadil 75 nových autobusov

Najväčší autobusový dopravca v Banskobystrickom kraji SAD Zvolen od dnešného dňa nasadí na prímestské linky 75 nových autobusov za 12 miliónov eur (361,5 milióna korún). Vozidlá Irisbus Crossway zaplatí prostredníctvom lízingových splátok samosprávny

Pätnásť vozidiel je nízkopodlažných, tie budú jazdiť na prímestských linkách do kúpeľov Sliač a Kováčová. Vozičkárov v týchto autobusoch zrejme poteší sklopná plošina umožňujúca ľahšie nastupovanie. Niekoľko ďalších vozidiel je vybavených klimatizáciou.

Všetky nové vozidlá sú na naftový pohon, firma v minulosti začala ako jedna z prvých na Slovensku prevádzkovať aj vozidlá na stlačený zemný plyn (CNG). V súčasnosti má takýchto vozidiel takmer 50, v najbližších týždňoch by malo pribudnúť aj 15 nových autobusov s týmto pohonom pre MHD v Banskej Bystrici.

SAD Zvolen pôsobí na celom území Banskobystrického kraja okrem okresov Lučenec, Rimavská Sobota a Revúca. Okrem týchto liniek prevádzkuje aj MHD vo Zvolene, Banskej Bystrici, Brezne a Žiari nad Hronom. Nové autobusy by mali zabezpečiť približne tretinu z celkového počtu 20 miliónov kilometrov, ktoré SAD Zvolen ročne v prímestskej doprave najazdí.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM