Webnoviny - Krimi

Samovrah s nožom ohrozoval policajtov, postrelili ho

Zo zločinu útoku na verejného činiteľa obvinili 40-ročného muža z Rimavskej Soboty. Dnes ráno chcel v byte na sídlisku Rimava spáchať samovraždu.

Keďže nožom ohrozoval aj záchranárov, na miesto dorazila policajná hliadka. Obvinený ani po výzve neotvoril, pričom z bytu bolo počuť podozrivé vzdychy a stony. Jeden z policajtov preto vošiel do bytu cez balkón.

V kuchyni našiel muža s nožom v ruke, ktorého vyzval, aby nôž odhodil a ľahol si na zem, pričom sa policajt pomaly posúval ku vchodovým dverám bytu, aby vpustil dnu aj druhého policajta. Ani po opätovných výzvach, aby odhodil zbraň, muž neposlúchol a následne si pichol nožom do hrude. Potom ho hodil po policajtoch, vzal ďalší nôž a chcel na nich zaútočiť aj tým. Jeden z policajtov po výzve, že použije zbraň, vystrelil. Útočníka zasiahol do bicepsu na pravej ruke, záchranári ho hneď ošetrili.

Muža previezli do nemocnice v Rimavskej Sobote na ďalšie ošetrenie a hospitalizovali ho na psychiatrickom oddelení. Strela zranila útočníka, ale bez ohrozenia života. V súčasnosti je jeho stav stabilizovaný. Vzhľadom na to, že sa obvinený vyhrážal svojej manželke zabitím, polícia preveruje aj podozrenie z prečinu nebezpečného vyhrážania.

Ako informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová, postup policajtov prešetruje inšpekcia Ministerstva vnútra SR.

SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM