Eva Drugdová Rôzne Správy

Šikovný PREHĽAD akcií vo Zvolene. Prvé májové dni nuda rozhodne nehrozí

Nový mesiac je tu a s ním aj ponuka podujatí na nadchádzajúcich sedem dní. Inšpirujte sa tipmi z našej redakcie!

Ilustračný obrázok k článku Šikovný PREHĽAD akcií vo Zvolene. Prvé májové dni nuda rozhodne nehrozí
15
Galéria
Zdroj: TASR

Príbehy

2. mája 2017 o 17.00, Stará radnica

Priaznivci umenia sa na Starej radnici budú môcť pokochať výstavou výtvarných diel s názvom Príbehy. Ide o príbehy troch žien, ktoré spája vzťah k výtvarnému umeniu a radosť z tvorby.

Galerijne jocari

2. mája 2017 o 18.00, SNG Zvolenský zámok

Slovenská národná galéria pripravila pre návštevníkov zaujímavý večer. Budú si môcť nielen prezrieť diela s tematikou spoločenských hier, ale si ich aj zahrať. Okrem toho sa na záver podujatia budete môcť zapojiť do krátkeho kvízu.

Monodrámy

4.mája 2017 o 17.30, Komorné divadlo Jána Mieroslava Pinku

Pink Harmony vo svojom divadle uskutočňuje podujatia, ktoré vám istotne spríjemnia večer. Prvým májovým podujatím budú monodrámy Spoveď a Smrť Jany z Arku.

Deň hygieny rúk

5. mája 2017 od 12.00 do 17.00, Europa Zvolen

Akciu organizuje kolektív zdravotníkov Nemocnice Zvolen. Návštevníci Európy si v tento deň budú môcť vyskúšať správnosť umývania rúk a otestovať si ich pod UV lampu. Deti sa pritom naučia umývať si rúčky pomocou rozprávky.

Fero Guldan

5. mája 2017 o 17.00, Galéria na Tehelnej

Priaznivci umenia si 5. mája istotne nájdu čas, pretože v Galérii na Tehelnej (budova Klemo) sa uskutoční vernisáž Fera Guldana s názvom Obrazy.

Zvolenská country barla

6. mája 2017 o 10.00 – 22.00, Mamut

Čaká na vás príjemné posedenie plné hudby, dobrého jedla a chladeného piva.

Žigmundove slávnosti

6. mája 2017 o 11.00, The Grand Hotel Vígľaš

Na Zámku Vígľaš sa konajú Žigmundove slávnosti, ktoré budú plné zaujímavých podujatí a akcií. Tešiť sa môžete na šermiarske súboje, divadelné predstavenia, rytierske súboje pre deti a dobové tance. Zaujímavé budú istotne aj sokoliarske vystúpenia, Majster Kat a stredoveká krčma. Neváhajte a spestrite si ďalší predĺžený víkend príjemne stráveným dňom.

Najmilší koncert roka

6. mája 2017 o 15.00, Divadlo Jozefa Gregora Tajovského

Regionálna pobočka Úsmevu ako dar vás pozýva na koncert, ktorý dáva deťom z detských domovov, náhradných rodín a rodín v kríze priestor na prezentáciu svojho talentu. Počas koncertu budú ocenené aj deti, ktoré sú niečím výnimočné. Súčasťou podujatia bude aj Zábavný park s témou Objavujeme vesmír. Nájsť ho budete môcť v parku Ľudovíta Štúra pred divadlom a deťom prinesie množstvo zábavných úloh.

MFK Zvolen – ŠFK Sereď

6. mája 2017 o 16.30, ihrisko MFK Zvolen

Fanúšikovia futbalu sú v sobotu vítaní na futbalovom ihrisku MFK Zvolen, kde si budú môcť pozrieť futbalový zápas Zvolena so Sereďou.

Pohoda

6. mája 2017 o 18.00. Kafé Džezva

Návštevníkov čaká príjemný večer v spoločnosti hudobnej skupiny Pohoda. Nebude pritom chýbať pop rock, country, súčasné hity, ale ani 70te a 80te roky.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Krásy Zvolena zachytené mladým fotografom
15
Galéria
Foto: Peter Braciník
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM