Stanislav Černák Rôzne

Silná búrková smršť zachytená na VIDEU: Zvolen zažil krupobitie, aké už dávno nie

Vyzeralo to ako v nejakom apokalyptickom filme. Za pár minút sa zatiahla obloha a Zvolenom sa v stredu popoludní prehnala silná búrková smršť, ktorá trvala približne 10 minút. Mesto dokonca zasiahlo krupobitie. Pozrite si autentický záznam.

Ilustračný obrázok k článku Silná búrková smršť zachytená na VIDEU: Zvolen zažil krupobitie, aké už dávno nie
Zdroj: Dnes24.sk

Meteorológovia síce vydali už v pondelok výstrahu pred búrkami a lejakmi, ale to čo sa udialo v stredu podvečer vo Zvolene, čakal asi málokto. Počas dňa to ešte totiž na žiadny dážď nevyzeralo, skôr tak, že predpoveď zrejme nevyjde.

Z ničoho nič pred 17. hodinou sa začal nad zvolenským námestím dvíhať vietor a poriadne zaťahovať. Veru, to čo prišlo počas približne 10 minút, čakal asi málokto. Poriadna búrka aj s krúpami. Presne to zasiahlo mesto. Zotmelo sa akoby prichádzala apokalypsa, nárazový vietor bol poriadne silný, na oblohe nad Zvolenom sa poriadne blýskalo, akoby povedali naše staré mamy, ženili sa všetci čerti. A navyše padali naozaj veľké krúpy.

Po pár minútach bolo všetko preč. Bol citeľne lepší vzduch a opäť sa vyjasnilo. Viacerí si tak mohli vychutnávať pohľad na ľadové krúpy ležiace na tráve. A boli veruže poriadne veľké. Veď posúďte sami. Nám sa podarilo natočiť krátke video práve z tohto najväčšieho lejaku.

Priatelia, nižšie nájdete videá z búrky. Načítava ich dlhšie, ale idú a stoja za to ;)

Zvolen zasiahlo síce krátke, ale o to intenzívnejšie krupobitie
2
Galéria
Zvolenom sa prehnala poriadna búrková smršť
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM