Erik Bojničan Rôzne

Silné momenty vo Zvolene: Keď Metalinda odpálila Slnko nevychádzaj, spievalo celé námestie!

Oslavy SNP v našom meste sa niesli v znamení silných momentov. A keď na pódiu kapela Metalinda odpálila svoj obrovský hit Slnko nevychádzaj, spievali naozaj všetci!

Ilustračný obrázok k článku Silné momenty vo Zvolene: Keď Metalinda odpálila Slnko nevychádzaj, spievalo celé námestie!
Zdroj: Dnes24.sk

Kým v Banskej Bystrici prebiehali centrálne oslavy 71. Výročia SNP tradične za účasti čelných predstaviteľov štátu, Zvolen poobede navštívil predseda parlamentu Peter Pellegrini spolu s rumunským predsedom dolnej snemovne Valeriu Ştefan Zgoneu. Obidvaja si spoločne s primátorkou Lenkou Balkovičovou uctili pamiatku padlých vojakov na rumunskom vojenskom cintoríne. Rumunský zástupca vlády zároveň privítal slovenských a českých občanov žijúcich v Rumunsku, ktorí pri tejto príležitosti navštívili Zvolen. Asi deväťdesiat členov delegácie stále považuje potrebné vracať sa na Slovensko a pripomínať si svoje korene.

Rumunská návšteva spolu s primátorkou a predsedom parlamentu položila obetiam SNP vence za tónov vojenskej hudby OS SR. Valeriu Ştefan Zgoneu vyjadril primátorke mesta podporu so slovami: „Ak toto storočie nie je storočím žien, tak potom nikoho.“

Popoludní bol na Námestí SNP pripravený kultúrny program osláv, ktorý vypukol o piatej hodine večer. Zvolenčania obsadili okolité podniky a kaviarne, aby si pohodlne užili program. Na pódiu sa postupne vystriedali kapely Reconcern, ZVA 12–28 band a Marcel Daniš s priateľmi a synom Ondřejom Danišom. Piesne Deža Ursínyho konečne postavili väčšinu Zvolenčanov na nohy a pri prvých tónoch Metalindy už pod pódiom tancovala celá fanúšikovská základňa rôzneho veku.

Metalinda aj bez Paľa Drapáka odohrala štandardne dobrý koncert. Pri poslednej piesni Slnko nevychádzaj spievali naozaj všetci, a hoci slnko pomaly zapadlo, chlapci z Polemicu ho ešte podržali slovami piesne Slnko v sieti. Celé zvolenské námestie Polemic prežiaril letnou hudbou a pohodou, ktorá iba podčiarkla atmosféru poslednej, veľmi horúcej augustovej soboty.

Oslavy SNP vo Zvolene v znamení silných momentov
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM