Správy

Silvestrovská noc vo zvolenskej nemocnici: Najprv Veronika, prvý Zvolenčan sa volá Maxim a to nie je všetko! FOTO

Silvestrovská noc v novorodeneckom oddelení Nemocnice Zvolen bola poriadne horúca. Dve hodiny po pol noci sa narodila Veronika, onedlho ju nasledovali ďalšie novoročné deti, veď pozrite!

Ilustračný obrázok k článku Silvestrovská noc vo zvolenskej nemocnici: Najprv Veronika, prvý Zvolenčan sa volá Maxim a to nie je všetko! FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Prvým tohtoročným bábätkom na novorodeneckom oddelení Nemocnice Zvolen, ktorá je členom skupiny AGEL, a v Banskobystrickom kraji je malá Veronika S., ktorá bude prírastkom mesta Detva. Dievčatko s krásnymi mierami prišlo na svet 1. januára 2016 o druhej hodine a dvadsiatej minúte s mierami 3820 gramov, 56 centimetrov a spolu s mamičkou sa tešia dobrému zdraviu.

Druhým tohtoročným novorodencom je malý Alex, ktorý prišiel na svet o piatej hodine. Ďalším bábätkom v tomto roku je Lucia narodená o šiestej hodine a desiatej minúte a prvým Zvolenčanom 2016 je Maxim, ktorý sa narodil o ôsmej hodine a dvadsiatej piatej minúte. „Dnes sme priviedli na svet už 4 novorodencov a ešte predpokladáme 1 pôrod,“ uviedol MUDr. Andrej Jenčo, službukonajúci lekár pôrodníckeho oddelenia Nemocnice Zvolen.

V minulom roku odviedli zdravotníci zvolenskej nemocnice celkom 949 pôrodov, z toho 442 dievčat a 513 chlapcov, z toho 6 dvojičiek. „Najplodnejším mesiacom v minulom roku bol september, kedy sa narodilo 93 bábätiek. Najmenej detičiek sa narodilo v novembri. Najčastejšími menami, ktorými pomenúvali mamičky a oteckovia svoje ratolesti v minulom roku boli Ema, Zuzana, Natália, Kristína, Hana pre dievčatká a z chlapčenských mien prevládali mená ako Jakub, Michal, Martin, Ján, Matúš,“ dodal lekár.

Nemocnica Zvolen poskytuje na oddelení gynekológie a pôrodníctva komplexnú starostlivosť počas tehotenstva, pôrodu a v šestonedelí. Niektoré izby na oddelení sú takzvané roomingové, čo znamená, že bábätko zostáva po narodení s maminkou celých 24 hodín denne. Nemocnica má od roku 2005 status Baby friendly hospital – to znamená, že podporuje obetavé materstvo a dojčenie a tým zlepšuje zdravie detí a matiek.

Foto: Nemocnica Zvolen

Veronika: Prvé narodené dievčatko vo zvolenskej nemocnici
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM