Martin Károly Futbal

Silvestrovský futbal otvoril krajský župan Maňka

Priaznivci zvolenského športu a futbalu zvlášť sa s odchádzajúcim rokom rozlúčili tradičným Silvestrovský futbalom (SiFu) v športovom areáli Strednej odbornej školy technickej na Ulici Jána Švermu vo Zvolene. V poradí už 56. ročník derby medzi vybran

Mužstvo AC Štácie priviedol na ihrisko Jozef Hrdlička s Jozefom Grolmusom, FC Mesto zasa hlavný tréner Vojtech „Béla“ Mozoláni, s asistentmi Jaroslavom Mužíkom a Milanom Skrutekom. Terén bol dobre pripravený, jemnú perinku snehu sa podarilo organizátorom upraviť na regulárne podmienky. Moderátori Marián Kološta a Miloš Masarik vyzvali v úvode všetkých prítomných na minútu ticha, ktorou si uctili pamiatku zosnulých futbalistov v roku 2011 a potom už mal priestor aktívny futbal.

O slávnostný výkop požiadal hlavný rozhodca Tomáš Slatinský predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja Vladimíra Maňku (mimochodom – bývalého zvolenského primátora) a jeho nasledovníka na primátorskom poste Miroslava Kuseina. Hneď potom sa začal ostrý súboj oboch mužstiev, v ktorom chcela AC Štácia potvrdiť svoju prevahu z ostaných rokov a FC Mesto po dlhšom čase opäť vybojovať víťazstvo. Aj keď presné pravidlá na výber hráčov neexistujú, predsa sme len na ihrisku videli popri čiperných tridsiatnikoch aj legendy zvolenského futbalu so striebornými vlasmi. Kúzla s guľatým čudom predvádzali aj „nefutbalisti“ – poslanec, muzikant, hokejista či kultúrny pracovník, čo s uznaním ocenilo vyše 600 prítomných divákov. Rozhodovali však výkony a hlavne góly.

Už od začiatku zápasu malo navrch Mesto, Štácia sa pokúšala kontrovať, no tentoraz sa remíza (ktorá býva najčastejším výsledkom SiFu) nekonala. FC Mesto napokon vybojovalo jednogólovú výhru a zmiernilo tak doterajšiu bilanciu vzájomných zápasov na pomer 12 výhier, 26 remíz a 18 prehier. „Som rád, že sa nám podarilo vyhrať, už bolo načase,“ povedal tesne po zápase tréner víťazného mužstva, dlhoročná brankárska opora zvolenských futbalistov Vojtech „Béla“ Mozoláni. „Boli sme jednoznačne lepší, veď som toto mužstvo formoval už od septembra. A teraz sa už môžem pokojne so Silvestrovským futbalom vo funkcii trénera rozlúčiť. Nech ma nahradí niekto mladší. Fandiť tejto krásnej hre a silvestrovským zápasom však budem naďalej.“ Súčasťou podujatia a ďalším ťahákom pre divákov bola aj bohatá tombola s hodnotnými cenami, ktorým dominoval veľký LCD televízor.

Výsledok zápasu: AC Štácia – FC Mesto 2 : 3, góly: Močko, Vojtek – Špano 2, Konôpka. Rozhodcovia: Tomáš Slatinský, Vlado Konček st., Branislav Hrdlička.

Text, foto: Martin Mázor

Silvestrovský futbal otvoril krajský župan Maňka
1
Galéria
Silvestrovsky futbal po
13
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM