Jakub Forgács Hokej

Šimkova premiéra v reprezentácii: Ako sa Marek cíti na ľade rivala z Banskej Bystrice?

Zverenci trénera Vladimíra Vůjteka sa stretli na reprezentačnom kempe v Banskej Bystrici. Ako sa cíti v neďalekej Banskej Bystrici nováčik v slovenskej reprezentácii a brankár HKM Marek Šimko?

Ilustračný obrázok k článku Šimkova premiéra v reprezentácii: Ako sa Marek cíti na ľade rivala z Banskej Bystrice?
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Príprava našich hokejistov na májové Majstrovstvá sveta v Bielorusku sa začala v utorok pod Urpínom. Hráči v Banskej Bystrici absolvujú týždňový kemp, počas ktorého sa zamerajú hlavne na zdokonalenie kondície, ale aj ďalších herných činností.

Na hokejistov sme sa na boli pozrieť počas ich stredajšieho tréningu na tamojšom zimnom štadióne. Zavítali naň aj takmer tri desiatky zvedavých divákov, ktorí mohli sledovať ich rozkorčuľovanie, samostatné nájazdy na brankárov, útočné akcie s obrancami a nakoniec aj hru na jednu bránku.

Zisťovali sme, ako na Banskú Bystricu spomína zvolenský gólman a nováčik v reprezentácii Marek Šimko. Predsa len Bystričania sú odvekým rivalom Zvolena. Marek však spomína na Banskú Bystricu len v dobrom. „Svojho času som tu odohral nejaké zápasy aj v mládežníckych kategóriách a ja to nevnímam tak, že by som bol v nepriateľskom prostredí,“ povedal Šimko.

Ten zároveň dodal, že rivalské mesto si veľmi neužíva a naplno sa venuje hokeju. „Na výjazdy do mesta nemáme čas, musíme hlavne trénovať. Takéto veci idú momentálne bokom,“ prezradil o voľnom čase hráčov v kempe a doplnil, že zatiaľ voľné chvíle veľmi nemali, ale ak sú, využívajú ich hlavne na relax. „Nebola ani príležitosť, ísť medzi ľudí,“ dodal Šimko.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM