Samospráva

Slovná prestrelka. Kotleba sa v krajskom parlamente pohádal s poslancom

Šéf Banskobystrického samosprávneho kraja bol konfrontovaný poslancom Ľubomírom Motyčkom.

Ilustračný obrázok k článku Slovná prestrelka. Kotleba sa v krajskom parlamente pohádal s poslancom
Zdroj: TASR

Urážlivou slovnou prestrelkou medzi krajským poslancom Ľubomírom Motyčkom a predsedom Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Marianom Kotlebom sa skončilo dnešné „neúspešné“ Zastupiteľstvo BBSK v Banskej Bystrici k odpredaju chátrajúcich nemocničných pavilónov v Žiari nad Hronom a v Rimavskej Sobote.

Poslanecký zbor nebol v júli a ani dnes uznášaniaschopný. Predseda BBSK Marian Kotleba oznámil, že podľa rokovacieho poriadku do 14 dní opäť zvolá mimoriadne rokovanie k týmto bodom. Ako v tejto súvislosti poznamenal, pokojne to môže zvolať aj na 29. augusta, lebo „to je taký pekný deň“. Nahnevaný poslanec Motyčka v rokovacej sále zvýšeným hlasom na adresu Kotlebu predniesol: „Ste hanbou tohto kraja!“

PREČÍTAJTE SI: Kňažko na protestoch proti Ficovi a Kaliňákovi: Don Corleone bol hlupák, mal založiť Smer!

Vyprovokovaný poslanec

Ako pre médiá konštatoval, rozčúlili ho „Kotlebove narážky, úsmevčeky – tak to urobíme 29. augusta, keď sú oslavy SNP, aspoň sa bude diať niečo zmysluplné – a tiež, aby som si išiel riešiť psychické problémy. Arogancia, pýcha, tuposť. Takto to vyzerá, keď sa k moci dostane človek, ktorý nemá morálku, slušnosť, etiku a ktorý miesto toho, aby hájil záujmy občanov a zaoberal sa občanmi, robí len svoju politiku,“ zdôraznil Motyčka.

Kotlebova reakcia

Kotleba na to reagoval pre médiá slovami: „Na to sa nedá nič zmysluplné povedať. Ako sa do hory volá, tak sa z hory ozýva.“ Podľa predsedu BBSK, pokiaľ ide o nutnosť zvolania ďalšieho mimoriadneho zasadnutia Zastupiteľstva BBSK, postupuje striktne podľa rokovacieho poriadku, ktorý si schválili poslanci.

„Ak mi dnes jeden z poslancov začne rozprávať, že je to demonštrácia sily, žiaľ, s takýmito ľuďmi sa nedá vážne diskutovať. Ak niekto považuje za demonštráciu sily a nejakú aroganciu to, že sa dodržiava rokovací poriadok, tak naozaj, nech sa dá liečiť,“ dodal Kotleba.

Termín mimoriadneho zasadnutia krajského parlamentu k odpredaju pavilónov nemocníc nie je zatiaľ známy.

Marián Kotleba
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM