Stanislav Černák Šport

Smečuj ako Veronika Hrončeková: Na 9. ZŠ sa otvorí športová trieda špecializovaná na volejbal!

Je vaše dieťa nadané a má rado volejbal? Chce sa dostať až tam, kde odchovankyňa klubu a slovenská reprezentantka Veronika Hrončeková? Zvolenský klub Slávia TU Zvolen v spolupráci s 9. ZŠ vo Zvolene otvára športovú triedu špecializovanú na volejbal.

Ilustračný obrázok k článku Smečuj ako Veronika Hrončeková: Na 9. ZŠ sa otvorí športová trieda špecializovaná na volejbal!
Zdroj: Dnes24.sk

Zdá sa, že zvolenský ženský volejbal začína napredovať. Bodaj by nie, keď sa ho chytili správni a zanietení ľudia. Ženské družstvo Slávisitek je momentálne na čele tabuľky I. ligy a má pomaly, ale isto namierené do baráže o extraligu.

Práca s mládežou

V každom športe je však dôležitá práca s mládežou a nie je tomu inak ani pri volejbale. Klub Slávia TU Zvolen je zameraný na vytváranie podmienok pre upevňovanie zdravia, zvyšovanie telesnej zdatnosti, rozvoj špecializovanej športovej výkonnosti. V jej podmienkach pôsobí volejbalový oddiel volejbalistiek v súťažiach organizovaných národným Slovenským Volejbalovým Zväzom (SVF).

„Momentálne sme jedným z mála ženských športových klubov, ktorý pokrýva kompletnú vekovú štruktúru hráčiek a to od 9. rokov až do dospelého veku. V dnešnom IT orientovanom prostredí si uvedomujeme nutnosť aktívne sa zapájať do procesu oslovenia budúcich talentov. Volejbal, ako jeden z najatraktív­nejších ženských športov má hlavne u dievčat veľkú odozvu,“ povedal manažér zvolenských volejbalistiek Ľubomír Havran.

Športová trieda

Volejbalový klub rozbieha zaujímavý projekt športovej triedy. „V spolupráci s 9. ZŠ Zvolen štartujeme možnosť prihlásiť sa do športovej triedy. Tréningy v prípravke prebiehajú formou špecializovaných tréningových procesov, z hráčok sa postupne vytvára súdržný kolektív, ktorého putá presiahnu aj do sociálnych vzťahov v živote,“ uviedol Havran.

Každá výchova budúcej hráčky potrebuje pre svoj ďalší rozvoj súťažné podmienky. „Prvou stanicou u nás je najvyššia súťaž mladších žiačok, neskôr starších žiačok, kadetiek, junioriek a žien. Našim tréningom prešla aj ikona nášho náboru – slovenská reprezentantka Veronika Hrončeková, juniorské majsterky SR v plážovom volejbale a množstvo ďalších hráčok, ktoré našli uplatnenie v rôznych volejbalových súťažiach,“ pripomenul manažér zvolenských volejbalistiek.

Pod dohľadom odborníka

Hlavným trénerom a gestorom v Slávii TU je Martin Rašner, pôsobiaci ako hlavný tréner juniorskej reprezentácie, majster SR v extralige a účastník Ligy Majstrov, ktorý usmerňuje činnosť ďalších licencovaných trénerov v jednotlivých zložkách.

Pre dievčatá, ktoré baví šport a najmä volejbal je tu možnosť pridať sa práve do takejto športovej triedy a začať budovať svoju športovú kariéru. Viac informácií nájdete na webových stránkach zvolenského klubu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM