Marcel Mojžiš Rôzne

Sneh už spôsobuje prvé problémy: Takto to vyzerá na cestách...

Sneženie na cestách už spôsobuje prvé problémy. Situácia sa zhoršila predovšetkým na horských priechodoch. Ak sa naplnia predpovede meteorológov, v niektorých častiach Banskobystrického kraja môže napadnúť až 10 či 12 centimetrov snehu. To by dopravu skomplikovalo ešte viac.

Aktuálne sneženie spôsobuje na horskom priechode Kremnické Bane, ako aj na ceste medzi Handlovou a Žiarom nad Hronom prvé dopravné problémy. Podľa dispečerky Banskobystrickej regionálnej správy ciest v Žiari nad Hronom Ľubice Prázdnovskej sú však nateraz obe cesty zo strany od Žiaru nad Hronom prejazdné.

Komplikácie na horských priechodoch

Sneh už narušil pokojnú situáciu na horskom priechode Čertovica. Ten je zo strany od Brezna uzavretý pre nákladiaky nad 7,5 tony do odvolania. Pre nákladnú dopravu dlhšiu ako desať metrov uzavreli aj Donovaly. Na vozovke Čertovice sa šmýka. Premávku tam reguluje polícia. Pre osobné autá a autobusy je priechod prejazdný.

Dážď so snehom padá aj na juhu stredného Slovenska. Sneh sa na cestách zatiaľ topí. Ako povedala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová, vážnejšie dopravné kolízie nezaznamenali.

Varovanie meteorológov

V okresoch Revúca, Rimavská Sobota a Lučenec sneží, avšak pre teploty nad bodom mrazu sa sneh na cestách rozpúšťa. Vozovky sú mokré. Polícia upozorňuje na zvýšenú opatrnosť. Pozor by si mali dávať najmä vodiči, ktorí ešte nemajú autá pripravené na zimnú premávku.

Meteorológovia pred snežením a problémami, ktoré môže až do večera vo všetkých okresoch Banskobystrického kraja spôsobiť, vydali výstrahu prvého stupňa. Viac o snežení a počasí sa dozviete TU!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM