Stanislav Černák Rôzne

Sneženie vo Zvolene: Cestári sú od skorého rána v pohotovosti, takto to vyzerá na cestách...

Biele cesty, chodníky, čiapočky na strechách áut. Do takéhoto rána sme sa pred štartom víkendu zobudili. Pracovníci Banskobystrickej regionálnej správy ciest však vstávali ešte o niečo skôr. Ako to vyzerá na mestských cestách?

Ilustračný obrázok k článku Sneženie vo Zvolene: Cestári sú od skorého rána v pohotovosti, takto to vyzerá na cestách...

Pani zima sa v uliciach nášho mesta poriadne vyšantila. Sneh poletuje stále ešte aj v týchto chvíľach. Cestári sú v pohotovosti, my sme preto boli zvedaví, ako zvládajú ťažkú situáciu. Ešte nesmieme zabudnúť dodať, že pre mesto Zvolen zabezpečuje údržbu ciest Banskobystrická regionálna správa ciest.

„O 2:30 štartovalo prvé vozidlo a do 3:30 sme mali v pohotovosti všetku našu techniku,“ prezradil pre náš portál vedúci strediska údržby vo Zvolene Peter Krajč. Na údržbe Zvolena pracujú 4 cestné sypače, 2 chodníkové (chodníkový sypač a chodníkový odhŕňač) a 3 traktory. „V pohotovosti sú stále všetky vozidlá, jedno príde, druhé vyráža,“ doplnil Krajč.

Ako nám ďalej povedal vedúci strediska údržby, tak najviac sa obával ciest, ktoré patria pod správu VÚC a zabezpečuje ich údržbu taktiež Banskobystrická regionálna správa ciest. „Na mysli mám hlavný ťah od Barín cez Jesenského ulicu až po Lieskovec. Zvládli sme to a cesta je od rána 6:00 celá čierna,“ priblížil.

Odhŕňanie ulíc v našom meste ide podľa Krajčových slov bez komplikácií. „Mali sme jednu drobnú sťažnosť, kde nebol odhrnutý kúsok cesty pri jednom rodinnom dome. Okrem toho nebola sťažnosť absolútne žiadna. Zvykneme mávať komplikácie, no tentokrát sme ich našťastie nemali. Všetko išlo pekne hladko a momentálne je Zvolen veľmi dobre uprataný a na údržbe pracujeme aj naďalej,“ dodal vedúci strediska.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM