Katarína Magová Hokej

Prvý zápas play off ako šoková terapia pre Zvolen

Zvolen - Množstvo predzápasových analýz, taktizovanie a predpovede odborníkov na jednoznačný priebeh atraktívnej série medzi Zvolenom a Banskou Bystricou sa nenaplnil. Vyraďovacie boje medzi odvekými rivalmi nabrali iné kontúry a výrazne zamiešali postupovými kartami.

Ilustračný obrázok k článku Prvý zápas play off ako šoková terapia pre Zvolen
Zdroj: TASR

Čierny poverčivý nie je, no…

Zvolenčania nastúpili do play-off v plnej sile. Do zostavy sa vrátil zranený Michal Chovan a výrazne tak oživil útočnú hru tímu HKm Zvolen. Góly sa očakávali nie len od ofenzívne ladených hráčov, ale aj od elitného obrancu Ladislava Čierneho. „Do tempa sa stále len dostávam. Po rokoch opäť v hernom nasadení, treba na to čas a samozrejme aj kúsok šťastíčka. Verím, že od zápasu k zápasu sa to bude zlepšovať,“ ohodnotil prínos pre svoj tím Ladislav Čierny. Majstrovi sveta z Göteborgu stále chýba v zbierke trofejí extraligový titul, ale ten sa po prvom súboji o nadvládu Hrona vzdialil. Tím spod Pustého hradu sa počas celej sezóny prezentoval úspešnými presilovkami, ale brankár Chorošun zatiahol pomyselnú roletu. „Nevyužili sme veľa presiloviek, hlavne dve početné výhody o dvoch hráčov. Podľa mňa to bolo prekombinované s malým počtom striel. Počas sezóny sa nám darilo veľmi dobre a teraz to tam nepadlo,“ popísal tento paradox Čierny. Práve počas hier v početnej výhode mal obranca prvej formácie niekoľko šancí, ale strelám chýbala potrebná razancia a presnosť. „ Skúšal som to viackrát a zlomila sa mi hokejka. Poverčivý nie som, to sa stáva a v ďalšom zápase sa to budem snažiť napraviť. Zastúpil ma spoluhráč Juraško, ktorý sa dnes trafil. Hrá sa mi s ním výborne, takže sa teším na ďalšie zápasy a verím, že komunikácia sa na ľade zlepší,“ dodáva opora Zvolenčanov. Zápas bol poznačený agresívnym bojom o každý kúsok ľadu a pocítili to hráči oboch tímov. „Za Bystricu sú na takéto situácie predurčení Kanaďan Danton, či Bambúch. Ale my sme s tým rátali, patrí to k ich hernému prejavu a derby ich ešte viac vyhecovalo. Nervozita bola viditeľná,“ konštatuje s chladnou hlavou. Recept na prvé víťaztvo vidí 38-ročný obranca jednoducho .“Dúfam, že ďalší zápas príde viac fanúšikov a my sa im odmeníme hlavne efektným finálnym zakončením.“

Mysleli si, že to budú mať jednoduché

Pozícia papierového outsidera Banskej Bystrici vyhovovala. „barani“ sa do súpera zahryzli hneď v úvode a ako prví umlčali zvolenský štadión. Do vedenia dostal hostí Jankovič a rozjasal početnú skupinu bystrických priaznivcov. K zápasu sa vyjadril aj útočník prvej formácie Ján Sýkora, ktorý svojou rýchlosťou a precíznym pokrytím puku dokáže obrane súpera narobiť veľké problémy. „Veľmi pomohol fakt, že sme po celý zápas viedli vždy my. Náš kolektív hral na 100% a to sa odzrkadlilo na konečnom výsledku. Trošku ma mrzí, že nám rozhodcovia jeden gól neuznali, potom si dodatočne pozriem video. Domáci hráč ma natlačil do bránkoviska a pri ďalšej šanci sa rozhodca asi unáhlil. Nastrelil som aj žŕdku, ale Jankovič a Zigo to zobrali na seba,“ usmieva sa Sýkora, pre ktorého to bol po zranení tretí zápas. „Cítim sa už oveľa lepšie. Atmosféra play-off a ešte k tomu v tejto špecifickej sérii doslova rozprúdi v žilách krv. Človeka to donúti aby zo seba vydal maximum,“ hovorí Sýkora. Zvolenčania pravdepodobne súpera podcenili a hostia ponúknutú šancu dokonale využili. „Možno si mysleli, že keď sme skončili ôsmi, že to budú mať jednoduché,“ vyzdvihuje silu kolektívu Sýkora. Počas celého zápasu to na striedačke hostí žilo. Tréner Vladimír Országh svojich zverencov neúnavne povzbudzoval, čo ocenil aj bystrický útočník. „Hecoval nás aj počas prestávky, aj na striedačke. Hralo sa aj do tela a v zápase bolo veľa mikrosúbojov, takže vzájomná pomoc bola samozrejmosťou. Hlas dúfam nestratí, ešte ho budeme potrebovať,“ vtipne uzatvára Ján Sýkora.

Stredoslovenské derby pokračuje ďalším súbojom 7.3 vo štvrtok a víťaz základnej časti sa bude na druhý pokus snažiť potvrdiť úlohu favorita. Odhodlaní Bystričania sú ale tvrdým orieškom a preto sa očakáva ešte dlhá a napínavá séria.

Zvolen - Banská Bystrica
9
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM