Jakub Forgács Krimi

Šokujúce výsledky kontrol v Banskobystrickom kraji: KOĽKO opitých vodičov načapali?

Počas uplynulého týždňa sa zvýšenému výkonu dohľadu nad bezpečnosťou na cestách venovalo v kraji viac ako 1 100 policajtov, ktorí odhalili viac ako 1 100 priestupkov.

Ilustračný obrázok k článku Šokujúce výsledky kontrol v Banskobystrickom kraji: KOĽKO opitých vodičov načapali?
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Vzhľadom na nepriaznivý vývoj dopravnej situácie na Slovensku, ale aj v Banskobystrickom kraji, vysoký počet dopravných nehôd, ale najmä vodičov pod vplyvom alkoholu, boli policajti nútení reagovať zvýšeným výkonom dohľadu nad bezpečnosťou na cestách. Krajskí policajti o tom informovali na sociálnej sieti.

Desiatky opitých

„Počas uplynulého týždňa sa tomuto zvýšenému výkonu venovalo v našom kraji viac ako 1 100 policajtov, ktorí odhalili viac ako 1 100 priestupkov. Najväčšiu časť z nich tvorilo prekročenie maximálnej povolenej rýchlosti, ale policajti sa komplexne venovali všetkým pravidlám cestnej premávky, povinnostiam vodičov a ich dodržiavaniu,“ uviedli muži zákona.

„V priebehu týždňa odhalili až 26 vodičov, ktorí viedli svoje vozidlá pod vplyvom alkoholu a z toho až piati nafúkali viac ako jedno promile, čím sa dopustili trestného činu,“ dodali.

Aj tieto výsledky podľa slov mužov zákona dokazujú, že to nebolo márne a musia pokračovať naďalej a možno v ešte väčšej intenzite.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM