Marcel Mojžiš Rôzne

Špeciálne jednotky v akcii: Zásah z vrtuľníka aj streľba!

Tvrdí chlapi, streľba aj zlaňovanie z vrtuľníka! Toto všetko čaká policajtov zo špecializovaných útvarov, ktorí sa zišli v Lešti na atraktívnom vzájomnom zápolení. Muži zákona nebudú bojovať iba s náročnými fyzickými disciplínami, ale aj vrtkavým poč

Na akciu, ktorá odštartovala v stredu, dorazili príslušníci špecializovaných útvarov zo Slovenska, Česka aj Maďarska. Šiesty ročník medzinárodnej súťaže zásahových jednotiek sa koná vo Vojenskom výcvikovom priestore v Lešti.

„Akreditovalo sa 11 družstiev pričom ich čaká päť súťažných disciplín, ktoré sú veľmi podobné činnostiam, ktoré špeciálni policajti denne vykonávajú vo svojej práci,“ povedal šéf odboru výcviku Prezídia Policajného zboru v Bratislave Miloš Smejkal.

Disciplíny sú zamerané na špeciálnu taktickú prípravu a streľbu. Špecifikom je prekonávanie prekážkovej dráhy. „Policajti v nej budú musieť zvládnuť napríklad zlaňovanie z vrtuľníka, prejsť cez vodnú prekážku a nakoniec dokázať zneškodniť potenciálneho nepriateľa v uzatvorenom objekte,“ uviedol k súťažným disciplínam Smejkal.

[color=#ff0000]­Súvisiace články [link=http://www­.zvolen24.sk/clan­ky?extend.133565]Roz­lúčka s Viktorom (†18): Kamaráti na pohrebe skolabovali![/link] [link=http://www­.zvolen24.sk/clan­ky?extend.134434]Šo­kujúca správa: Lekára Učníka (†57) našli mŕtveho![/link]

zvolen24.sk/tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM