Miroslav Pomajdík Hokej

Spišiaci odchádzali z Detvy s debaklom: Zápas poznačilo množstvo vylúčení!

Hokejisti Spišskej Novej Vsi odohrali náročné stretnutie v Detve. Zápas bolo poznačený množstvom vylúčení a nešportových prejavov na oboch stranách. Spišiaci sa nevedeli strelecky presadiť a to využili domáci, ktorí rozhodli o osude zápasu už v druhej tretine.

Ilustračný obrázok k článku Spišiaci odchádzali z Detvy s debaklom: Zápas poznačilo množstvo vylúčení!
Zdroj: Dnes24.sk

V úvode zápasu šiel na trestnú lavicu za hákovanie hráč hostí Peter Rojkovič. Detva ponúknutú šancu zúžitkovala a gólom Trochtu otvorila skóre. O dve minúty šiel na trestnú lavicu opäť hráč Spišskej Novej Vsi, no túto výhodu domáci nepremenili. Hosťom zo Spiša sa naskytla príležitosť na vyrovnanie v ôsmej minúte, keď šiel na trestnú lavicu za faul lakťom Juraj Petro. Ani túto a ani ďalšiu presilovku Spišiaci nevyužili. V 15-tej minúte prišiel aj 10-minútový trest za nešportové správanie pre hráča Spišiakov Gurčíka. Detva zaťažila v prvej tretine bránku hostí 18-timi strelami, ku deviatim z hokejok hostí.

V druhej tretine začal uragán domácich. Paradoxne ho spustili vo vlastnom oslabení, keď sedel na trestnej lavici Jakub Žilka a gólom Fajčáka zvýšili domáci vedenia na 2:0. Postupne sa trafili domáci Trochta, Žilka a Rancevs a bolo 5:0. Po treťom góle Detvy sa porúčal brankár hostí Pavol Smik a nahradil ho Lukáš Gavalier, no ani ten nedokázal naštartovanú Detvu zastaviť. Škaredého zákroku na oblasť hlavy sa dopustil autor druhého gólu Fajčák, za čo dostal 10 + 2 minútový trest. Spišiaci sa naďalej trápili, nepremieňali presilovky a za celú tretinu vyslali na brankára Orčíka iba šesť striel.

V tretej tretine obe mužstvá nepredvádzali pekný hokej, opäť sa veľa vylučovalo a nervy tiekli hráčom na oboch stranách. Hneď po 40-tich sekundách tretej tretiny zvýšil na 6:0 Branislav Srnka. Spišiaci boli blízko svojho prvého gólu, no nedovoleným zákrokom zasiahol Jakub Teper a rozhodca nariadil trestné strieľanie, ktoré ale hostia nepremenili. Spišiaci sa tešili zo svojho prvého gólu v 50-tej minúte, keď využili konečne presilovku a čestný úspech zaznamenal Roman Ihnaťo. Nasledovali ďalšie vylúčenia na oboch stranách a dve minúty pred koncom museli rozhodcovia udeliť ďalší 10 + 2 minútový trest hráčovi hostí Vartovníkovi za sekanie a nešportové správanie. To využili domáci a skazu Spišskej Novej Vsi dokonal niekoľko sekúnd pred koncom Maroš Goga, ktorý upravil na konečných 7:1.

HC 07 Detva – HK Spišská Nová Ves 7:1 (1:0, 4:0, 2:1)

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM