Stanislav Černák Kultúra

Spisovatelia v školských laviciach: V lesníckom múzeu bude počas leta zaujímavá výstava

Počas letných prádznin bude vo zvolenskom Lesníckom a drevárskom múzeu zaujímavá výstava venovaná školským časom slovenských spisovateľov.

Ilustračný obrázok k článku Spisovatelia v školských laviciach: V lesníckom múzeu bude počas leta zaujímavá výstava
Zdroj: TASR

Nielen prehliadku stálych expozícií Hlas Lesa, Drevo vždy živé, Les v zrkadle vedy a výstavu realizovanú pri príležitosti 770. výročia obnovenia mestských privilégií Zvolen – Odkrývanie histórie, ale aj zaujímavú výstavu Spisovatelia v školských laviciach ponúka návštevníkom počas prázdnin Lesnícke a drevárske múzeum (LDM) vo Zvolene.

Posledne menovaná výstava je projektom Múzea školstva a pedagogiky v Bratislave, ktoré po hercoch a spevákoch spracovalo do výstavnej podoby 12 majstrov pera.

„Veľa času v škole som strávil s knihou pod lavicou," spomína na svoje školské časy Michal Hvorecký – najmladší z prezentovaných súčasných slovenských spisovateľov.

Spomienky na školské časy, doplnené obrazovým materiálom (fotografie, vysvedčenia, diplomy, preukazy, zošity) dokumentujú jedno z najkrajších období Ladislava Balleka, Daniela Heviera, Tomáša Janovica, Gustáva Murína, Evy Borušovicovej, Etely Farkašovej, Jozefa Banáša, Oľgy Feldekovej, Pavla Rankova, Petry Nagyovej – Džerengovej, Daniely Kapitánovej a spomínaného Michala Hvoreckého.

Výstava bude sprístupnená do 30. augusta 2013 v sídle múzea na Námestí SNP a to od pondelku do piatku, od 9:00 do 17:00 hod.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM