Jakub Forgács Rôzne

Splav rieky, jazda na koňoch aj stánky s remeslami... Vodáci otvoria sezónu na Hrone vo veľkom štýle

Na Hrone bude už čoskoro rušno. Vodáci sa chystajú na otvorenie sezóny a veru, je sa na čo tešiť. Lákavý program je pripravený hneď na niekoľkých miestach po prúde rieky.

Ilustračný obrázok k článku Splav rieky, jazda na koňoch aj stánky s remeslami... Vodáci otvoria sezónu na Hrone vo veľkom štýle
Zdroj: TASR

Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Stredné Slovensko v spolupráci so svojimi členmi a partnermi organizujú v sobotu otvorenie vodáckej sezóny na rieke Hron. Ako informoval Jiří Pěč, výkonný riaditeľ OOCR Stredné Slovensko v Banskej Bystrici, sezóna sa začína od skorých ranných hodín v táborisku Iliaš vodáckymi raňajkami.

Po asi dvojhodinovom splave po prúde rieky je pre účastníkov v cieľovej stanici, vodáckom bufete Rybárik – Sliač, pripravený program pre všetky vekové kategórie ako napríklad lukostreľba, jazda na koňoch, stavanie vigvamov či skákanie vo vreciach. Z prístaviska Rybárik bude späť do táboriska Iliaš zabezpečená doprava mikrobusmi, v prípade záujmu aj bicyklami.

„Program pokračuje nadväzujúcim podujatím Otvorenie letnej kúpeľnej sezóny, ktoré sa spolu s predstavením publikácie Slávne kúpele Slovenska uskutoční v areáli Kúpeľov Sliač. Bohatý sprievodný program v čase od 14:00 do 18:00 ponúka animačný program pre deti, kreatívne dielne, maľovanie na tvár, balónové kreácie. Návštevníkom budú k dispozícii stánky s občerstvením, tradičnými syrovými výrobkami či ľudovými remeslami,“ dodal Pěč.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM