Martin Károly Rôzne

Spomienka na November ’89

Aj vo Zvolene si občania pripomenú 22. výročie novembrových udalostí z roku 1989, keď Nežná revolúcia vo vtedajšom Československu spustila celospoločenské zmeny. Tradičné verejné stretnutie občanov s názvom Spomienka na November ’89 sa začne na Námes

Aj vo Zvolene si občania pripomenú 22. výročie novembrových udalostí z roku 1989, keď Nežná revolúcia vo vtedajšom Československu spustila celospoločenské zmeny. Tradičné verejné stretnutie občanov s názvom Spomienka na November ’89 sa začne na Námestí SNP pred evanjelickým kostolom o 17. hodine. Po spomienkovom príhovore zaznejú piesne Karla Kryla a pri zapálených sviečkach a horúcom punči môžu mladí ľudia spolu s pamätníkmi diskutovať o priebehu Nežnej revolúcie i o tom, ako sa zmenila spoločnosť po vyše dvadsiatich rokoch od pamätných udalostí. Mottom podujatia sú slová: „Sviatok, na ktorý by sme nemali zabudnúť!“, ale tiež veta: „1989: Chceli sme patriť do Európy, ako sa rozhodneme dnes?

V ten istý večer bude v pasáži Total Music na Námestí SNP happeningové podujatie Spomienka na Karla Kryla, takisto s hudobnou produkciou a horúcim punčom.

Text a foto: Martin Mázor

November ZV
5
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM