Jaroslav Dodok Rôzne

Štart Europy: Na Rytmusa čakali hodiny, zasahovala SBS!

Presne pred rokom 1. júna 2011 položili vo Zvolene základný kameň obchodného domu. Začala sa výstavba, stavebné práce a dnes taktiež na prvého júna sa otvorili brány Europa Shopping Centre Zvolen, ktorými prešli tisíce ľudí.

Prišla Dara, nechýbal ani Rytmus[/size][/co­lor]

Hudobní fanúšikovia prišli pred obchodné centrum už niekoľko hodín pred jeho samotným otvorením. Pred pódiom sa začali tvoriť menšie, neskôr i väčšie skupinky ľudí. Tie tvorila prevažne mladšia generácia, ktorá sa prišla predovšetkým zabaviť na koncerte repera Rytmusa. Hudobné vystúpenie v podaní skupiny Girls a Katky Knechtovej zaujalo rodičov s deťmi, ktoré mohli Medzinárodný deň detí osláviť aj na nafukovačke.

Pred vchodom vznikla tlačenica, nechýbali ani emócie[/size][/co­lor]

Slávnostné otváranie zvolenskej Európy moderoval zo strechy komik a herec Peter Marcin. Ten niekoľko minút pred otvorením zvolával ľudí, aby sa od pódia presunuli bližšie k vchodu. Začal odpočítavať posledných 15-násť sekúnd a to sa už ľudia tlačili do vnútra. Nervozita, tlačenica a okrikovanie ľudí navzájom nakoniec musel upokojiť SBS-kár. To sa však nie každému páčilo: ,,Budem sa na vás sťažovať! Nemáte právo sa k nám takto hrubo správať!" reagovala staršia pani, ktorý si celý incident nahrávala na kameru.

Sľub sa podarilo dodržať[/size][/co­lor]

,,Nákupné centrum sme otvorili do roka a do dňa, tak ako sme sľúbili. Dnes sme o šestnástej privítali verejnosť a ako vidíte, budova je plná a ľudia sú nedočkaví. Je pravda, že ešte niektoré obchody budú otvárať neskôr, pretože tento termín nestihli, " zhodnotil generálny manažér VAV invest Peter Valach.

Podľa jeho slov sa veľkej obľube teší najmä kino, ktoré ako jediné v strednej Európe dokáže vtiahnuť diváka do inej dimenzie vďaka špeciálnym pohyblivým sedadlám, ktoré vytvoria neopakovateľný 4D efekt. Záujemcovia si na filmy budú musieť počkať, pretože na najbližšie dni sú lístky už vypredané.

,,Priznám sa, že počet návštevníkov určiť neviem, môže ich tu byť niekoľko tisíc. Presné čísla nám ukážu peoplemetre, ktoré sme sú tu nainštalované," priblížil Pete Valach.

Okolie nákupného centra je ešte rozbúrané[/si­ze][/color]

V štádiu stavebných prác sa nachádza druhé vonkajšie parkovisko, taktiež okolité chodníky, či rozbúrané námestie. Dnes návštevníkov na rozostavané miesta upozorňovali tabule, či pásky.

Keďže Europa Shopping Centre sa nachádza len niekoľko metrov od historického centra, táto skutočnosť rozprúdila u návštevníkov diskusiu, či moderná stavba patrí k starším budovám, ktoré sa nachádzajú v okolí.

Európa očami návštevníkov[/co­lor]

,,Dnes sme prišli s celou rodinou, páčili sa nám detské atrakcie a výhľad, ktorý sa nám naskytol s terasy," hodnotí Katrin (29) zo Zvolena.

//,,Najviac ma zaujalo vystúpenie Rytmusa, ktorý to poriadne rozbalil a vytvoril tak úžasnú atmosféru," //hovorí Peter (17) zo Zvolena.

//,,Ja to nevidím tak ružovo ako ostatní. Postaviť dve nákupné centrá 20 kilometrov od seba je poriadna blbosť. Zvolenčania si zvykli chodiť na nákupy a relax do Bystrice, mohlo to tak preto zostať," // drží sa názoru Daniel (26) z Banskej Bystrice.

//**,,Budem mať kam chodiť s kamarátkami, aj keď pravdupovediac zatiaľ som nenašiela žiadne zaujímavé obchody, chýbajú mi tu lepšie značky," ** //myslí si Zuzana (18) zo Zvolena.

//,,V prvom rade som nemal kde zaparkovať auto. Avšak dúfam, že druhé parkovisko postavia čo najskôr, aby som sem zo Žiaru mohol chodiť častejšie. Teším sa samozrejme na kino a obchody s elektronikou," // povedal nám Juraj zo Žiaru nad Hronom.

[link=http://www­.zvolen24.sk/clan­ky?extend.135204_Zvo­lenska-Europa-uz-otvara:-Specialne-kino-aj-Rytmus!]Zvolenská Europa už otvára: Špeciálne kino aj Rytmus![/link] [link=http://www­.zvolen24.sk/clan­ky?extend.135401_Tra­gicka-jazda-3-mladikov:-S-audinou-vpalili-do-priekopy!]Tragická jazda 3 mladíkov: S audinou vpálili do priekopy![/link] [link=http://www­.zvolen24.sk/clan­ky?extend.135147_Ves­mirne-divadlo:-Uvidime-zatmenie,–ake-uz-nezazijeme!]Ves­mírne divadlo: Uvidíme zatmenie, aké už nezažijeme![/link]

student24/Jaroslav Dodok foto: Jaroslav Dodok

[color=#ff0000]­VIAC NOVINIEK Z UNIKÁTNEHO PORTÁLU ŠTUDENT24.sk NÁJDETE[link=http://www­.student24.sk/clan­ky?all] TU![/link][/co­lor][size=15][/si­ze]

esc zv dnes
25
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM