Martina Jančiarová Kultúra

Štart nového mesiaca so šikovným prehľadom. Čo prinesie prvý májový týždeň vo Zvolene?

Už viete, kde budete tráviť čas po škole či práci? Ak nie, vo Zvolene je aj začiatkom mája pripravený kopec rôznorodých akcií. Prinášame prehľad tých najzaujímavejších.

Ilustračný obrázok k článku Štart nového mesiaca so šikovným prehľadom. Čo prinesie prvý májový týždeň vo Zvolene?
Foto: Oliver Kuklovský

DIVADELNÁ TVÁR ĽUDOVÍTA ŠTÚRA

2. mája 2016, Divadlo Jozefa Gregora Tajovského

Ak ste ešte nenavštívili výstavu venovanú Ľudovítovi Štúrovi, neváhajte a určite zájdite. V budove zvolenského divadla sú vystavené panely, ktoré poukazujú na vzťah Ľudovíta Štúra k divadlu a vzťah divadla k nemu.

SVET (PODĽA) URBANA

3. mája 2016 o 11:00, Divadlo Jozefa Gregora Tajovského

Vo výnimočnej inscenácií Svet podľa Urbana ožívajú básne, piesne, výroky či eseje Jozefa Urbana. Herci vytvoria svet, v ktorom znejú piesne s jeho textami. Jozef Urban bol Zvolenský básnik, publicista, textár a týmto spôsobom si ho opäť pripomenieme.

CAPTAIN AMERICA: OBČIANSKA VOJNA

4. mája 2016 o 20:00, Kino Europa Cinemas

Do kín prichádza ďalšia novinka od Marvel. Po udalostiach zaznamenaných vo filme Avengers 2: Vek Ultrona, sa pôvodný tím Avengers rozišiel a Steve Rogers preberá vedenie novopostaveného rovnomenného projektu, ktorý sa aj naďalej snaží chrániť ľudstvo. Dôjde však k ďalšiemu incidentu, v ktorom zohrajú Avengers nešťastnú úlohu.

PÁN A PANI MORGANOVCI. MANŽELSTVO JE…

5. mája 2016 o 18:30, Stará radnica

V stredu zvolenské Divadlo Zelienka ukáže, aké manželstvo naozaj je. V Starej radnici sa odohrá divadelná komédia s detektívnou zápletkou.

NOC STRACHU A SMIECHU

6.- 7. mája 2016, Zvolenský zámok

Aj tento rok bude na našom zámku strašiť. V piatok a v sobotu sa tu totiž uskutoční Ples tajomných bytostí. Večerom vás prevedie skupina historického šermu Ricasso, skupina historických scén Tormen a Divadlo na Vysokej nohe. Určite neváhajte a príďte sa zasmiať či aj báť medzi miestne strašidlá.

SNOWDROP

6. mája 2016 o 19:30, Kafé Džezva

V piatok večer vám čas spríjemní skupina Snowdrop, ktorý hrajú progresívny artpop. V ich hudbe počuť klavír, violončelo, kontrabas a cajon. Ich ľahkou, jemnou a lahodnou hudbou vás budú baviť celý večer.

3. KOLO SLOVENSKEJ LAKROSOVEJ LIGY

7. mája 2016 o 10:00, Technická Univerzita

Ak ste fanúšikom lakrosu, potom určite nemôžete v sobotu chýbať na ihrisku Technickej Univerzity. Tu sa totiž uskutoční už 3. kolo Slovenskej lakrosovej ligy a hrať budú aj zvolenskí Punishers proti majstrom Slovenska, Bratislavou Tricksters. Tak to rozhodne nepremeškajte!

ZVOLENSKÝ KERAMICKÝ KRUH

7. mája 2016 o 10:00, Park zabudnutých lesov – pred Kafé Džezva

Príďte na podujatie, ktoré ukáže výrobky šikovných rúk z keramiky a oživí život v meste. Pozvanie na podujatie prijali viacerí keramikári, ktorí predvedú svoje čarovanie s hlinou – aj naživo na keramickom kruhu. Záujemci si môžu sami vyskúšať točenie hliny na keramickom kruhu pod vedením keramičky Ivky Výbohovej (Keramika na plote).

TALIANSKÁ NOC

7. mája, Nočný bar Hotela Poľana

Príďte sa do sýtosti vytancovať do Hotela Poľana. Hrať vám počas sobotného večera bude DJ Laco Hradský. Tešiť sa môžete na hosťa, taliana Davide Mattioli, ktorý noc osvieži svojim spevom.

POHÁR PRIMÁTORKY – VEĽKÁ CENA ZVOLENA VO FITNESS DETÍ

7. mája 2016 o 13:00, Športová hala Technickej univerzity

V sobotu sa je určite na čo tešiť, pretože sa v športovej hale miestnej univerzity uskutoční súťaž vo fitness detí. Súťaž je nomináciu na majstrovstvá Slovenska a víťaz si odnesie pohár primátorky Zvolena.

Čítajte tiež:

S novým mesiacom nuda vo Zvolene nehrozí. Prehľad TOP 10 májových podujatí

Zraz motorkárov, aký sme v našich končinách ešte nezažili. Pri Zvolene povedie prvá babská jazda!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM