Stanislav Černák Kultúra

Štartuje obľúbený festival Očovská Hruda: Na čo všetko sa môžete tešiť?

Obľúbený festival v neďalekej Očovej štartuje už dnes! Prečítajte si aké lákadlá sú pre vás pripravené. Na svoje si prídu nielen milovníci folklóru.

Ilustračný obrázok k článku Štartuje obľúbený festival Očovská Hruda: Na čo všetko sa môžete tešiť?
Zdroj: TASR

Druhú desiatku ročníkov načína počas nastávajúceho víkendu folklórny festival Očovská hruda. Úvodný program s názvom V Očovej na jarmoku, ako Jano Paľovi kozu predal, štartuje v piatok na futbalovom štadióne. Ešte v ten istý večer sa uskutoční aj folklórne pásmo súboru Karpaty.

Programovo najbohatšia však bude sobota. Deň sa začína na Remeselnom dvore, kde návštevníci uvidia ukážky prác remeselníkov, ako aj produkty tradičnej kuchyne a predstavia sa aj regionálni speváci a skupiny.

Popoludní bude na futbalovom ihrisku program detských folklórnych skupín a súborov s názvom Za našimi humny. V hudobno-speváckom programe Muzikantskô špásovania sa predstavia speváci a inštrumentalisti z Podpoľania. Denný program ukončí tancovačka V Očovej na pľaci, schádzajú sa na tanci, so súbormi Borievka z Košíc a Hont z Krupiny. Festival vyvrcholí nedeľným galaprogramom.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM