Barbara Dallosová Rôzne

Štiavnické tajchy i okolitú prírodu si budeme môcť pozrieť aj z výšky: Špeciálnu lanovku spúšťajú už onedlho!

1450 metrov dlhá lanovka spája úsek Hodrušského tajchu s Hornou Rovňou. Previezť sa na nej môžeme už onedlho a tešiť sa môžu i tí, ktorí si leto najradšej užívajú na dvoch kolesách. Lanovka vás ponad kus krásnej prírody zvezie i s vaším bicyklom.

Ilustračný obrázok k článku Štiavnické tajchy i okolitú prírodu si budeme môcť pozrieť aj z výšky: Špeciálnu lanovku spúšťajú už onedlho!
Zdroj: Dnes24.sk

Už koncom júna sa budú môcť turisti a cyklisti zviesť štvorsedačkovou obojsmernou lanovkou z Horného Hodrušského tajchu na Hornú roveň. Ako uviedla marketingová manažérka strediska Salamandra Resort Katarína Pružinová, lanovku by mali spustiť 27. júna.

,,Pre verejnosť bude prístupná každý prázdninový víkend od piatka do nedele v čase od 8:30 do 17:00 hod.," priblížila. Letná prevádzka potrvá do 30. augusta.

Jazda lanovkou ponúka impozantný výhľad na hranicu údolia, v ktorom leží obec Hodruša-Hámre. Z lanovky je aj krásny výhľad na údolie Štiavnických Baní a priľahlých tajchov – Richňavské jazero, Vindšachtské jazero, Evičkino jazero a Bakomy. Z výstupnej stanice lanovky je to len na skok k turistickým chodníkom do Banskej Štiavnice.

Prevádzku lanovky však isto ocenia aj cyklisti, keďže k sedačke je možné pripevniť aj bicykel. V okolí zjazdovky sa nachádza sieť cyklistických trás v rámci projektu Bajkom k tajchom. Zjazdovkou prechádzajú dve trasy, a to Veľký hodrušský okruh a Mikovíniho zelená jazda.

Čítajte tiež:

Praktický PREHĽAD pre priateľov prírodných kúpalísk: V ktorých tajchoch v regióne sa tento rok osviežime?

VIDEO, ktoré vás vytrhne z reality: Rozprávkový pohľad na náš región z vtáčej perspektívy!

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM