Jakub Forgács Správy

Stovky zvolenských školákov spojili sily. V meste vyzbierali vyše 3 tony odpadu

Žiaci zo zvolenských škôl ukázali, že im čistota v našom meste nie je ukradnutá. Pozrite, čo spoločnými silami dokázali!

Ilustračný obrázok k článku Stovky zvolenských školákov spojili sily. V meste vyzbierali vyše 3 tony odpadu
15
Galéria
Zdroj: TASR

Viac ako tri tony odpadu vyzbieralo za tri dni 343 žiakov zo siedmich zvolenských škôl, ktoré sa zapojili do kampane Spolu vyzbierame viac. Výsledky ich snaženia odprezentovali na otvorení Lesníckych dní.

„Ani chladné dni neodradili školákov a učiteľov, aby vymenili deň v škole za deň v meste. Deti s pomocou aktivačných pracovníkov a dobrovoľníkov vyzbierali viac ako 200 vriec odpadu,“ uviedla hovorkyňa Mestského úradu vo Zvolene Eva Ježovičová.

Deti vyzbierali odpad aj na miestach, kde sa pravidelne vyskytujú čierne skládky – najmä v Parku Višňovského, v okolí Zvolenského zámku, Židovského cintorína, obchodného domu, na rodinnej cyklocestičke, na trase na Červený medokýš, na sídlisku Sekier-Môťová.

Podľa Ježovičovej ďalšie brigády sa vo Zvolene konali aj v sobotu 22. apríla, na Deň Zeme. Čistilo sa okolie rieky Hron, areál Borová hora, sídlisko Západ-Tepličky, ale aj trasa na hrad Peťuša.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Krásy Zvolena zachytené mladým fotografom
15
Galéria
Foto: Peter Braciník
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM