Stanislav Černák Rôzne

Stretnú sa po vyše 10-tich rokoch: Dobrovoľníci opravia jediný most v Slatinke

Dobrovoľníci zo Slovenska a ďalších 15 mladých ľudí zo zahraničia, ktorí sú u nás v rámci medzinárodného tábora INEX, sa budú v sobotu, 17. augusta podieľať na oprave mosta v obci Slatinka.

Ilustračný obrázok k článku Stretnú sa po vyše 10-tich rokoch: Dobrovoľníci opravia jediný most v Slatinke
Zdroj: TASR

Podujatie organizuje Združenie Slatinka, ktoré už roky bojuje proti výstavbe rovnomenného vodného diela a zasadzuje sa za návrat života do vysťahovanej obce.

„Dobrovoľníci sa na poškodenom moste stretnú opäť po viac ako desiatich rokoch, ktoré uplynuli od jeho poslednej opravy. Pracovať budeme na odstránení pásoviny, výmene drevených hranolov, zváraní spojok, vyčistení a premaľovaní zábradlia a opätovnom upevnení pásoviny vrutmi,“ priblížila práce zástupkyňa združenia Martina Paulíková. Jediný most v obci by mal byť opätovne prejazdný ešte v ten deň večer.

Okrem pomoci šikovných dobrovoľníkov by organizátori brigády privítali aj vhodné nástroje, ako motorové píly, kliešte, kladivá, veľké pajsery a podobne. „Občerstvenie bude pripravené, samozrejme privítame aj jeho obohatenie miestnymi špecialitami rôzneho druhu,“ pripomenula organizátorka.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM