Baculík Tomáš Rôzne

Študenti ekológie a občianski aktivisti pripravili Dni Zeme

Tak ako v minulých rokoch budú mať aj tohtoročné Dni Zeme formu jarmoku so stanovišťami rozmiestnenými po parku pri zvolenskej univerzite.

Pri príležitosti Dňa Zeme organizujú vo Zvolene študenti Fakulty ekológie a environmentalistiky Technickej univerzity Zvolen a miestne mimovládne organizácie sériu podujatí venovaných ochrane životného prostredia čiže Dni Zeme.

Ako informovala Martina Paulíková z občianskeho združenia Slatinka, najviac aktivít je sústredených na utorok 20. až štvrtok 22. apríla. „Počas týchto troch dní budú môcť v parku pri univerzite od 8,30 do 13,30 hod. deti, mladí ľudia aj bežná verejnosť spoznávať obyvateľov oblohy, huby, jedlé druhy rastlín a semien, získať informácie o ochrane prírody a jej obyvateľoch či zahrať sa v tvorivých dielňach. Organizátori pripravili aj diskusie či premietanie filmov," uviedla Paulíková.

Tak ako v minulých rokoch budú mať aj tohtoročné Dni Zeme formu jarmoku so stanovišťami rozmiestnenými po parku pri zvolenskej univerzite. Aktivity na jednotlivých stanovištiach budú zabezpečovať študenti fakulty ekológie a dobrovoľníci zo združenia Slatinka a združenia CEPTA.

Svoje stanovište budú mať aj pracovníci Štátnej ochrany prírody SR Správy Chránenej krajinnej oblasti Poľana a prírodovedného oddelenia Stredoslovenského múzea v Banskej Bystrici. „V predvečer Dňa Zeme – v stredu 21. apríla – sa popoludní uskutoční v parku aj koncert a inštalácie prírodných materiálov, takzvaný land art," dodala Paulíková.

Zdroj : SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM